Ajax verliest thuis nipt van ONS Sneek … 2-3

Langzaam komt de competitie tot een einde en zowel Ajax als ONS Sneek spelen de resterende wedstrijden alleen nog voor de sportieve plicht. Konden beide teams het aanwezige publiek toch nog vermaken ?

wedstrijdbeleving door Marcel

Net zoals vorige week in Veenendaal hadden de Amsterdammers grote moeite in de openingsfase om meteen het goede ritme op te pakken. Onze sympathieke gasten uit Sneek leken wat frisser te starten en dat resulteerde in de 14e minuut meteen in de 0-1. De prima steekbal van Michael Lanting bereikte Yumé Ramos die doelman Ruben Zandwijken kansloos liet. Ajax bleef strijden, maar moest toezien dat het bij ONS wat makkelijker liep en dat de duels net even wat scherper werden ingegaan. Pas na dik 25 minuten spelen, waarin Ajax af en toe wel dreigend was maar nooit een uitgespeelde kans kreeg, kroop het dichter naar de Friezen toe en dat werd in de 28e minuut geïllustreerd toen Marijn Sterk een prima vrije trap losliet waar routinier en doelman Barry Ditewig alle moeite voor moest doen om de bal nog naast te tikken. De corner die volgde werd vervolgens door Ralph Jurka hard ingekopt, maar op de doellijn werd de bal nog net op tijd weggehaald.

Ajax leek nu ook thuis te geven, maar ook ONS Sneek bleef onverminderd frank en vrij voetballen waardoor het open duel meer dan boeiend bleef. Zo zagen we in de 31e minuut de uitstekende Michael Lanting met een vliegend schot Ruben Zandwijken bestoken, was het Ajax dat meteen antwoordde in de 32e minuut door Mitchell Burgzorg die maar net naast schoot. De druk die Ajax etaleerde op de Friese defensie werd in de 38e minuut nog maar eens bevestigd toen Jack van Moerkerk gestuit werd binnen de beruchte lijnen. De uitstekend fluitende scheidsrechter te Kloeze wees naar de stip en zo scoorde Kenneth Misa-Danso beheerst de 1-1. Dit was tevens de ruststand.

1819aja_ons03.jpg

Een vermakelijk eerste bedrijf kreeg in de tweede helft een passend antwoord kan ik alvast verklappen. In de 54e minuut de eerste serieuze kans via Nick Burger voor de bezoekers en daar bleef het niet bij want ONS kwam wederom goed uit de startblokken. Toch kreeg Ajax in de 61e minuut via Mitchell Burgzorg ook weer een prima gelegenheid om te scoren, maar Barry Ditewig tikte de bal naast. Het heerlijke open duel golfde op en neer waar ONS zich nog steeds van zijn beste kanten liet zien. Zo ook in de 67e minuut via Michael Lanting (kopbal net naast). Het was dus niet geheel onverwachts dat ONS Sneek andermaal de leiding nam. De kopbal van Michael Lanting spatte eerst nog op de lat uiteen, maar de rebound was een simpele prooi voor Martijn Barto (1-2).

Het viel vanmiddag Ajax te prijzen dat het bleef strijden ondanks dat de absolute scherpte er niet was. Dat werd bewezen in de 73e minuut toen Ricardo Fransberg op twee meter van de doellijn uithaalde, maar op miraculeuze wijze verdween de bal net niet in zijn geheel over de doellijn. En dan zul je altijd zien … nog geen twee minuten later was het eerst Ruben Zandwijken die spectaculair naar de hoek ging op een schot van Ale de Boer, maar de corner die volgde werd in het overvolle Ajax doelgebied op de hand geschoten van Jack van Moerkerk waardoor Jorn te Kloeze niet anders kon doen dan ook nu een penalty te geven. Yumé Ramos, die samen met Michael Lanting vanmiddag continu dreigend waren en geweldig speelden, benutte het buitenkansje (1-3).

In het draaiboek van trainer Yuri Rose staat echter het woord opgeven niet vermeld en dus toen Mitchell Burgzorg in de 78e minuut vrij droog de 2-3 scoorde leek er nog van alles mogelijk. Ajax ging vol voor de gelijkmaker wat uiteraard inhield dat er meer ruimte kwam voor ONS Sneek en het was Ruben Zandwijken die vandaag uitstekend keepte en Ajax nog in leven hield na de kopbal van Serginho Fatima. De laatste echte kans voor Ajax viel te noteren in de 86e minuut toen Siver Abdulrahman net niet hard genoeg de trekker kon overhalen voor de verdiende gelijkmaker. Het slotakkoord van een hele leuke wedstrijd kwam op naam van Ale de Boer namens ONS Sneek die via de buitenkant van de paal Ajax nog deed schrikken, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor de Friezen die samen met Ajax vanmiddag voor vertier zorgden.    

1819aja-ons05

Volgende week gaan we naar Noordwijk (SJC) om vervolgens af te sluiten tegen VVOG (thuis). Het zou mooi zijn om misschien nog wat puntjes te mogen toevoegen aan een seizoen waar Ajax liet zien thuis te horen op dit niveau.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – ONS SNEEK 2-3 (1-1)
Doelpunten:
15. 0-1 Yumé Ramos
39. 1-1 Kenneth Misa-Danso (pen.)
69. 1-2 Martijn Barto
78. 1-3 Yumé Ramos (pen.)
79. 2-3 Mitchell Burgzorg
Scheidsrechter: dhr. J. te Kloeze
Toeschouwers: 150
Gele kaarten: Timo van Roemburg (Ajax) en Yumé Ramos (ONS Sneek)
Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Siver Abdulrahman, Marijn Sterk (74. Bart Spil), Roy Deken,Jake Wollgarten, Timo van Roemburg, Ricardo Fransberg, Jack van Moerkerk, Mitchell Burgzorg, Ralph Jurka (46. Sonny Pronk), Kenneth Misa-Danso (66. Kevin Owusu Asare)
Opstelling ONS Sneek: Barry Ditewig, Denzel Prijor, Serge Fatima, Nick Kuipers, Tiemen Landman, Michael Lanting, Frits Dantuma (70. Jelle Jan de Graaf), Nick Burger, Martijn Barto, Genridge Prijor (70. Ale de Boer), Yume Ramos

NOTE: Vooraf, tijdens (in de “sky-box”) en na de wedstrijd werd verslaggever en trouwe supporter van het eerste uur Marcel gehuldigd door Ajax. Dit voor zijn aantal bezochte wedstrijden de afgelopen decennia. Een onvoorstelbaar aantal van 1000 wedstrijden en zeer terecht werd daar door de Bestuursraad van Ajax bij stilgestaan. Na afloop mocht Marcel een gesigneerd shirt met handtekeningen van de selectie in ontvangst nemen. Het shirt werd overhandigd door aanvoerder Glenn van Zoolingen.


Persoonlijke note van Marcel
Gefeliciteerd ONS Sneek ! We hebben de punten dit seizoen eerlijk verdeeld. Het was wederom een genoegen om deze sportieve sympathieke club en bestuur te mogen treffen en ik denk dat ik niet alleen namens mezelf spreek. We kijken reikhalzend uit naar ons weerzien volgend seizoen in Amsterdam en in Sneek. Klasse dat jullie aandacht besteed hebben op je website aan mijn jubileum !

Media:
– Klik hier voor het verslag en de foto’s van de tegenstander.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een klein verslag in de Leeuwarder Courant.

Share