voorbeschouwing: Te gast in Volendam

Indien het weer het toelaat zal Ajax aanstaande zaterdag om 14.30 uur aftrappen in en tegen Volendam. De ploeg van trainer Berry Smit keerde dit seizoen terug in de hoofdklasse na de degradatie in seizoen 2004-2005. Als dezelfde uitslag zaterdag wordt bereikt als de Volendam-Ajax van toen wint Ajax met 1-3 (zie ons archief voor een verslag van 19 februari 2005). En daarvoor zouden wij direkt tekenen …

Klik hier voor meer gratis...

Ajax speelde toen met een aantal namen die nu elders spelen bij (top-) hoofdklasseclubs. Bijvoorbeeld doelman Raymond Homoet (nu Zwaluwen ’30), Pierre Tosch (nu IJsselmeervogels) en Rivallino Sleur (nu Quick Boys) stonden in de verdediging en o.a. Dilshan Fong Tin Joen (nu FC Lisse) en Jamal Ahaddouch (nu Ter Leede) waren de aanvallers. Van de huidige selectie was alleen Marc Wolthuis (nu geblesseerd) van de partij. Volendam kent een prima seizoen en staat keurig in de middenmoot en wist al een enkele keer flink te stunten. De thuiswedstrijden tegen IJsselmeervogels (3-1 winst) en Sparta Nijkerk (7-2 winst) springen in het oog, terwijl kampioen Spakenburg ternauwernood met 1-1 het vissersdorp verliet. Tel daarbij op dat Volendam afgelopen weekeinde won in en tegen Spakenburg (1-2) en Ajax weet wat te wachten staat. Leuk detail is dat aanvaller Jaap Molenaar (“vlugge Japie”) na afloop op de schouders werd genomen door IJsselmeervogels supporters en naar hun kantine werd begeleid om zijn twee doelpunten (als invaller !) tegen Spakenburg te vieren. Humor ten top deze actie …
Ajax zal het goede gevoel van de oefenwedstrijden van na de winterstop weer op moeten pakken om de broodnodige punten te verzamelen. Enig houvast is dat de tot nu toe enige overwinning werd behaald in een uitwedstrijd. Scheidsrechter is de heer Harold van de Ketterij uit Goes.

De heenwedstrijd eindigde op 13 september 2008 in 1-1. Kijk in ons archief naar de foto’s en het verslag.

Share