AJAX 5 officieus landskampioen bij Klassieke Veteranen

Voor onze Old Heroes was de opdracht voor speelronde 25 om op matchpoint te komen. Een overwinning op het dappere Rotterdamse VOC zou volstaan om volgende week het kampioensvaandel te kunnen hijsen bij een overwinning. Dan gaat Ajax op bezoek bij het best wel “tricky” Victoria. Mooi detail … in Loosdrecht werd dit seizoen ook de derde Knoepert veroverd en bij het binnenhalen van de titel zou tevens de derde dubbel een feit zijn.

VOC liet zich echter niet zomaar als een hondje aan de lijn uitlaten, maar Ajax 5 was vanaf het eerste fluitsignaal het baasje. Sterker nog, het leek wel of het Martin Gaus in de gelederen had want na de eerste helft was het al duidelijk gespeeld (3-0 rust). In de tweede helft werden er nog wat leuke trucjes vertoond waardoor de ruime 5-1 overwinning voor het perfecte scenario zorgde. Winst volgende week zou betekenen dat de lastige laatste (inhaal) wedstrijd tegen AFC er niet meer toe zou doen. Na afloop smaakte de overheerlijke versnaperingen al Kampioenswaardig. Opgediend door het altijd hardwerkende enthousiaste kantinepersoneel van De Toekomst. Onze dank, dank, dank, dank voor de goede zorgen tijdens alle derde helften dit seizoen.

’s Avonds, toen de uitslagen en felicitaties binnenkwamen van de wedstrijdsecretaris, snapten de mannen dat de smaakpupillen al proefde wat er met de voeten was gepresteerd. Sparta had namelijk verrassend 1-1 gespeeld tegen Kampong waardoor de wedstrijd tegen VOC tevens de beslissende slag bleek te zijn. AJAX 5 voor de derde keer LANDSKAMPIOEN en tevens voor de derde keer de DUBBEL!!!! Officieus nog wel MAARRR met een doelsaldo van 23 goals meer als Sparta twijfelt geen hond meer aan de goede afloop. De volgende dag herhaalde hetzelfde heerlijke scenario zich bij de profs van Ajax 1. Beide teams kunnen de komende week op een ontspannen manier hun schalen op gaan halen en is onze club weer twee landskampioenen rijker.

Tekst: Paul

Klik hier voor de uitslagen en stand. In de stand is dus de reglementaire 0-5 zege verwerkt van AFC – AJAX. Deze wedstrijd wordt nog gespeeld.

Share