Ajax Veteranen (35+) hebben 5e titel op rij bijna te pakken !

Afgelopen zaterdag ging de reis naar plaatsgenoot Zuidoost United. Een team dat met vele bekende gezichten aantrad. Ajax kon door diverse oorzaken en afzeggingen net aan een team op de been brengen maar gevoetbald werd er dus.

Met Arturo ten Heuvel, na lange tijd weer in de ploeg, begon Ajax goed met zeer verzorgd voetbal en het creëren van kleine kansen. Grote kansen waren er ook, maar werden een paar keer afgefloten (door de overigens goed leidende scheidsrechter) wegens buitenspel.
De grootste kans was na 20 minuten spelen voor Ringo Spaargaren die zichzelf goed vrijspeelde, maar vergat binnen te schieten. Zuidoost United probeerde van alles, maar was behoudens een goed schot van Ray Semmoh die werd gekeerd door de sterk spelende Dennis Looij niet gevaarlijk. Als na 35 minuten Arturo ten Heuvel zichzelf goed vrijspeelt is het met een bekeken schuiver raak en 0-1 wat ook de meer dan verdiende ruststand bleek te zijn.

Na rust was het Ajax dat de wedstrijd controleerde mede door de sterke laatste linie onder leiding van Patrick Voornhout met Danny de Jong, Dave Hogendorp en Tony Cruz. Laatstgenoemde speelde vandaag zijn 400e (!) wedstrijd in het Ajax-shirt. Een geweldige prestatie gemaakt door een zeer goede voetballer, maar veel belangrijker een zeer fijne positieve jongen die later dit seizoen daarvoor in het zonnetje gezet gaat worden door de vereniging. Als in de 65e minuut Dave Hogendorp vanaf eigen helft opstoomt is hij werkelijk door niemand tegen te houden. Bij de achterlijn aangekomen probeert hij Giovanni Frankel in stelling te brengen maar als dat niet lukt schiet hij de bal zelf hard langs de keeper van Zuidoost United (0-2). De sportieve tegenstander probeerde wel te voetballen, maar kreeg daarvoor van de middenvelders van Ajax de kans niet omdat iedereen er bovenop zat in de wetenschap dat de titel dichtbij is. Ajax vergat echter de wedstrijd echt in het slot te gooien waardoor de laatste 20 minuten iedereen nog flink aan de bak moest om de zege over de streep te trekken. Zo gezegd, zo gedaan. Drie zeer belangrijke punten gingen mee naar huis in de strijd om het kampioenschap
.
Komende week gaat Ajax met de selectie naar België waar een leuk weekend op het programma staat met een wedstrijd en een feest in Antwerpen waar Lil Kleine een optreden zal verzorgen. Op woensdag 22 mei (uit bij RODA ’23 om 19:30 uur) staat dan de kampioenswedstrijd op het programma. Bij winst is Ajax zeker van het kampioenschap. Mocht concurrent Real Sranang op zaterdag 18 mei drie punten verspelen bij VVGA dan is Ajax zelfs zonder te spelen al kampioen.

Tekst: Henk Schulz
Foto: Henk Schulz

Share