Alle hens aan dek voor Zaterdag 2

SnipImage.jpg

Verslag: Andre

Het belang van dit zes punten duel stond bol van de spanning voor beide ploegen, Ajax dat aan één punt genoeg had om zich uit de gevarenzone te spelen en Argon dat een driepunter moest scoren om van een p/d plek verwijderd te blijven. Ajax dat wederom gehavend aan de aftrap verscheen, vanwege blessures kon de geplaagde trainer Detlef le Grand over een minimale groep beschikken.

De eerste mogelijkheid deed zich voor in de 15e minuut, Jay Winter zette hard voor maar, helaas kwam Gianni Rellum een teen lengte tekort om de bal binnen te tikken. Ajax moest alert blijven om de gevaarlijke counters van Argon te verwerken. In de 21e minuut kwam Ajax verdiend aan de leiding: een crosspass van Patrick v/d Kuijl bereikte de mee opgekomen Marthijn Knippenberg die Tim Plemper wegstuurde, zijn strakke voorzet belandde bij Gianni Rellum, die simpel de Argon doelman passeerde (1-0).

Even later stoomde Rio Uhlenbeek de 16 meter binnen van de ploeg uit Mijrecht, de overtreding
op de rappe buitenspeler was voor de scheidsrechter geen aanleiding om een strafschop te geven.
Nick Klene moest ten koste van een gele kaart een overtreding maken om een aanval te stoppen. Uit de toegekende vrije trap kwam Argon op gelijke hoogte 1-1, de twee mans muur van Ajax viel uiteen daardoor werd Ajax doelman Scott van Diggelen in de korte hoek verschalkt.

De tweede helft begon voor Ajax voorspoedig, een gevaarlijke kopbal van Tim Plemper ging rakelings over de lat en goed doorzetten van Rio Uhlenbeek kon niet afgerond worden. Aan de andere kant moest Nick Klene een van richting veranderd schot van de doellijn halen. Argon werd sterker en het was aan Scott van Diggelen te danken dat het niet op achterstand kwam.

Tot tweemaal toe redde de Ajax doelman een één op één situatie met een Argon speler. Waar iedereen bij Ajax voor vreesde gebeurde: het inmiddels beruchte laatste kwartiertje brak aan. Volkomen onnodig maakte Patrick v/d kuijl een overtreding, nota bene bij de achterlijn van Argon !!! De scheidsrechter trok resoluut een rode kaart en Ajax moest met 10 man stand zien te houden. Seth Sarpong moest met kramp het veld verlaten en Ceqinio Esajas kwam voor hem in het veld.

De andere wisselspeler (Jamahl van Gönter) weigerde in te vallen en verdween naar de kleedkamer om op deze manier zijn team en medespelers in de steek te laten!!! Vijf minuten voor het einde moest ook Steffan Hoogland geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was reservedoelman Du,aine le Blanc met man en macht werd er verdedigd. Maar drie minuten voor het einde voltrok zich toch het noodlot voor Ajax. Met een alles of niets schot van buiten de 16 meter trof een Argon speler het doel 1-2.

Voor Ajax blijft er nu niets anders over om de laatste uitwedstrijd bij ZOB minimaal één punt te halen en Argon moet ook nog wachten wat er op de andere velden gebeurd om p/d wedstrijden te ontlopen.
Kort om ALLE HENS AAN DEK om Ajax 2 in de reserve Hoofdklasse te houden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share