Ajax Veteranen (35+) pakken titel voor 5e keer op rij !!!!

Op woensdagavond 22 mei 2019 speelde Ajax de kampioenswedstrijd uit bij het altijd lastige RODA ’23 in Bovenkerk. Na een makkelijke thuisoverwinning (9-0) eerder dit seizoen bleek de gastgever nu een taaiere tegenstander. Na een moeizame 1e helft met kansen over en weer wist Ajax via Ringo Spaargaren de 0-1 te scoren wat tevens de ruststand was. In de 2e helft ging het Ajax wat makkelijker af en werden er nog drie doelpunten toegevoegd aan het totaal waaronder één van ongekende schoonheid gemaakt door Patrick Voornhout. Eindstand derhalve 0-4 en het 5e achtereenvolgende kampioenschap was een feit.

Kampioen worden is en blijft bijzonder, maar als je het hele seizoen bovenaan staat ben je terecht kampioen. Na een moeizame start van het seizoen, mede door blessures, wist Ajax in die beginperiode de schade beperkt te houden. Er waren weliswaar een nederlaag tegen Real Sranang (5-2, de eerste sinds jaren) en wat gelukkige overwinningen (waaronder uit tegen De Meteoor), maar als je uiteindelijk 18 wedstrijden van de 19 wint dan is er geen twijfel meer wie de beste is.

Na de winterstop bleef de zegetocht doorgaan en omdat de enige concurrent Real Sranang uiteindelijk toch punten ging verspelen bleef Ajax aan kop met het hierboven geschreven gevolg.

Foto’s: Jacques Kattenburg
Tekst: Henk Schulz

Share