Zaterdag 2 sluit af met ruime zege en handhaaft zich

Door een 2-7 zege bij ZOB 2 heeft Ajax 2 de competitie goed afgesloten en handhaaft het zich in de reserve Hoofdklasse.

Verslag: Andre

Ajax Zaterdag 2 heeft met een daverende zevenklapper het seizoen afgesloten. Vooraf was het onderin ongemeen spannend wie er zou gaan degraderen en wie zich op kon gaan maken voor de p/d wedstrijden. ZOB moest winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en Ajax had nog één puntje nodig om GVVV, Argon en DVVA voor te blijven.

De Ajacieden hadden de boodschap goed begrepen en trokken vanaf de aftrap ten aanval: in de 14e minuut nam Rio Uhlenbeek een corner die door Tim Plemper bij de eerste paal werd binnen getikt (0-1). Van uit het niets trok ZOB de stand weer in evenwicht, een indraaiende corner kon geheel vrijstaand door de ZOB spits worden ingekopt (1-1). Ajax herpakte zich direct door Timo van Roemsburg verschalkte bijna de ZOB doelman met een lob over 40 meter die boven op de lat uiteen spatte. Het was slechts uitstel van exicutie: eerst was het Gianni Rellum die van dichtbij rakelings naast schoot na een voorzet van Rio Uhlenbeek en even later was het wederom Rellum die een voorzet van Seth Sarpong koppend afrondde voor de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging ZOB alles of niets spelen omdat er gewonnen moest worden en doordat er achterin ruimte moest worden weggegeven sloeg Ajax binnen 3 minuten twee maal toe: Steffan Hoogland nam een cornerbal van Uhlenbeek in een keer op zijn pantoffel (1-3), daarna kapte Rio Uhlenbeek zijn directe tegenstander op de achterlijn uit en verraste de ZOB doelman met een age schuiver in de korte hoek (1-4). Tim Plemper kreeg nog vrije doortocht en omspeelde de doelman, maar zijn inzet was te zacht dus een verdediger kon nog op de lijn redding brengen.

Rico Wilhelm kwam Tim de Jong vervangen die zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde na lang blessureleed. De 1-5 kwam op het scorebord nadat Plemper een kopbal uit een voorzet van Uhlenbeek inkopte en Gianni Rellum gaf wederom Plemper de mogelijkheid om met een steekpass zijn derde treffer van de middag te maken (1-6). Inmiddels druppelden de uitslagen van de andere velden binnen, kreeg Ajax door dat het zich veilig had gespeeld en ZOB de witte vlag kon gaan hijsen voor een terugkeer naar de res 1e klasse.

Timo van Roemsburg pakte zijn zoveelste gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter en trainer le Grand wisselde nog Rellum voor Esajas en Hoogland voor Keur. Pech voor Rico Wilhelm was er ook nog, wederom moest de stoere verdediger met een knieblessure van het veld af. ZOB deed in de 83e minuut nog iets terug om de stand nog iets dragelijk te maken (2-6). Het slotakkoord was wederom voor Ajax: uit weer een voorzet van Uhlenbeek maakt Plemper zijn 4e van de middag (2-7).

Ajax sloot zo het seizoen af met een 8e plaatst op de ranglijst en de felicitaties gaan uit naar kampioen ODIN’59. ZOB degradeert naar de reserve 1e klasse en GVVV en ARGON strijden nog voor handhaving via P/D wedstrijden tegen de periodekampioenen uit de reserve 1e klasse A en B.

Share