Ajax sluit passend af met zege op VVOG … 2-1

Op deze mooie, vroege zaterdag (wedstrijd begon om 12:30 uur) trokken de spelers nog één keer hun voetbalschoenen aan om het seizoen in stijl te proberen af te sluiten. Zo had Ajax dus tegen VVOG de mogelijkheid om de serie nederlagen die het leed, nadat het zich enkele weken daarvoor al veilig speelde, ook definitief te stoppen.

wedstrijdbeleving door Marcel

Het zal een ieder niet verbazen dat de vonken er niet meteen vanaf sprongen. In een gemoedelijk tempo ontwikkelde Ajax wel een licht overwicht wat resulteerde in wat doelpogingen met overigens de beste voor Kenneth Misa-Danso in de 9e minuut, maar verheffend was het allerminst. Ook onze gasten uit Harderwijk kozen weloverwogen de aanval wat het schouwspel dus wel aardig maakte, maar het eerste halfuur hadden we onder het genot van een glaasje fris of bakkie koffie ook wel kunnen af doen. Het duel bloeide pas echt op in het laatste kwartier toen Ajax steeds nadrukkelijker doelman Betzold onder vuur begon te nemen.

Eerst was het Ricardo Fransberg (34e minuut) die een teenlengte te kort kwam na de strakke voorzet van Marijn Sterk. Vlak hierna was er goed voorbereidend van Kevin Owusu Asare die Ricardo Fransberg in staat stelde uit te halen. Doelman Betzold bracht redding bracht. De honger van Ajax was echter nog niet gestild en VVOG kwam nog nauwelijks uit de verdedigende stellingen. Dit leverde Kenneth Miso-Danso in de 38e minuut weer een grote kans op, maar ook nu was Betzold de sta in de weg. Een Amsterdamse voorsprong zou logisch geweest zijn na de povere eerste dertig minuten, maar ook Jake Wollgarten in eerste instantie en Glenn van Zoolingen in de rebound kregen in de 42e minuut de bal niet in het netje. Derhalve hadden we een blanco scorekaart bij de rust.

Dat zou na de pauze gaan veranderen. Het leek in eerste instantie erop dat Ajax de lijn zou doortrekken, want de eerste kans in de 48e minuut was voor Ajax via Marijn Sterk die de bal iets te hard maar wel subtiel over schoot. Toch was het opeens VVOG dat zich liet zien en hoe. Het was de altijd betrouwbare doelman Stephan Veenboer die alert reageerde op de inzet van Califano Latupeirissa in de 52e minuut. Toch moest Ajax capituleren in de 55e minuut. Nadat de bal strak werd voorgegeven was het Joshua Tijdens die diagonaal binnen schoot voor de 0-1. Had Ajax zijn antwoord klaar liggen ?

Ajax moest eerst nog bijkomen, want Mike Ahrens testte doelman Veenboer opnieuw op zijn kwaliteiten. Pas nadat Roy Deken in de 62e minuut hard en rakelings overschoot kantelde het duel weer enigszins de richting op van de Amsterdamse formatie. Het werd ook nog eens in het zadel geholpen in de 68e minuut toen na een fraaie combinatie Jack van Moerkerk binnen de beruchte lijnen werd geduwd lag de bal op de stip. Het klusje werd door Kenneth Misa-Danso vervolgens met enige moeite geklaard en zo stond het 1-1. Zo kon Ajax met een invaller en extra aanvaller (Sonny Pronk) alsnog aan drie punten gaan werken.

Ajax bleef het overwicht behouden en het creëerde voor zichzelf legio goede mogelijkheden, maar werden op het laatste moment de verkeerde keuze gemaakt of zag men medespelers die er beter voor stonden over het hoofd. In de 80e minuut had Ricardo Fransberg in kansrijke positie misschien wel de beste kans, maar het schot wat volgde was te onbesuisd. Zo leek een gelijkspel aanstaande en daarmee leek Ajax zich behoorlijk in de vingers te snijden … tot de laatste minuut aanbrak. Ajax trok nog eenmaal ten strijde. Op het randje van de zestienmeter lijn werd (vertrekkend invaller) Bart Spil gestuit en mocht de andere vertrekkende invaller Ruben Adneij de vrije trap gaan nemen. Dat Ruben Adneij een perfecte traptechniek heeft is inmiddels bij een ieder bekend en ook nu weer belandde met de nodige precisie de bal ontoereikend voor doelman Melvin Betzold op het hoofd van Sonny Pronk die bij de twee paal binnen kopte (2-1). Een mooier afscheid kon Sonny Pronk zichzelf en de aanwezige Ajax supporters niet geven. Hij, die nooit opgaf en er altijd stond indien nodig, bepaalde daarmee de eindstand en zo werd er met een brede glimlach afscheid genomen van dit seizoen dat voor Ajax zeer succesvol was. Ajax kreeg wat het verdiende … een keurige 12e plaats met dikwijls zeer acceptabel voetbal.

Dit was al weer mijn laatste belevingsverslag en ook dit seizoen schreef ik met passie, enthousiasme en bevlogenheid voor “mijn” Ajax zaterdag 1. Spelers, Yuri Rose en de begeleiding … bedankt !!! Aan alle spelers die hun geluk elders gaan beproeven … dank voor jullie betrokkenheid en inzet. Voor de blijvers zeg ik de tot volgend seizoen en een fijne zomer !

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en de bbq na afloop en hier om deze te bestellen.

AJAX – VVOG 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: de heer E.P.W. Thijs
Toeschouwers: 200
Doelpunten: 56. Joshua Tijdens 0-1, 70. Kenneth Misa-Danso (strafschop) 1-1, 90+2. Sonny Pronk 2-1
Gele kaart: Thomas Vossebelt (VVOG)
Opstelling AJAX: Stephan Veenboer, Jake Wollgarten, Chavez Uitenwerf, Siver Abdulrahman (78. Bart Spil), Roy Deken, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk (70. Sonny Pronk), Marijn Sterk (60. Ruben Adneij), Kenneth Misa-Danso, Ricardo Fransberg, Kevin Owusu Asare
Opstelling VVOG: Melvin Betzold, Tim Muller (60. Zakaria Fadili), Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt, Jeroen Buitenhuis (67. Yorick Hogetoorn), Wilko Braam, Pernelly Biya (46. Rihairo Meulens), Joshua Tijdens, Desmond Sturing, Caifano Latupeirissa, Mike Ahrens

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag in de Stentor.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share