Glorieus slotakkoord Ajax 5

Wat een weelde dit seizoen voor onze vereniging. De ene prijs is nog niet binnengehaald of de volgende huldiging staat al weer op stapel. Alles met geweldig en aansprekend voetbal door alle elftallen …. zoals Ajax betaamd. Neem onze helden van Ajax 5 of eigenlijk moet ik zeggen “The Legends Ajax 5”, want in vier seizoenen driemaal de dubbel winnen in het rijk der klassieke veteranen … dan ben je echt een baas hoor!

Onze bazen mochten afgelopen zaterdag 25 mei dan eindelijk de schaal in ontvangst nemen na afloop van hun tot kampioenswedstrijd gebombardeerde partij tegen Victoria. Uiteraard wilden de Old Heroes in stijl en kampioenswaardig afsluiten ondanks dat de uitslag de schaal richting de prijzenkast niet meer in de weg kon staan. Het lastige Victoria (in uitduels) deed zoals de laatste weken opvallend genoeg het geval was de vergelijking met de profs van Ajax 1 weer opladen. Waar Ajax 1 naar het tricky De Graafschap moest voor het ophalen van de schaal (en dat crescendo deed), daar verspeelden de Old Heroes vorig seizoen een zekere overwinning bij Victoria in de laatste minuut (3-3). Dus van “het eventjes doen” mocht geen sprake zijn. Vanaf minuut één was er echter geen twijfel wie de beste is dit seizoen, want Ajax 5 was veel en veel te sterk. Bij rust kon het al niet meer fout (0-4), waarna in de tweede helft de score zelfs verdubbeld werd in 0-8. Zo blonk de schaal nog meer tijdens de uitreiking.

Het seizoen is ten einde voor onze mannen. In de competitie behaalde Ajax liefst 24 overwinningen, 1 gelijkspel en maar 1 nederlaag. Op de eindstand zult u zien dat Ajax 124 gescoord heeft maar daar zit 1 reglementaire zege van 0-5 op AFC bij (die helaas niet gespeeld kon worden). En ja hoor … 124 – 5 = 119. Inderdaad hetzelfde aantal voor gescoorde goals als Ajax 1. Toeval? Toeval bestaat niet zei een legendarische Ajax trainer ooit. LEVE AJAX 5 !

Tekst: Paul
Foto: Tamara

Share