Ajax toont veerkracht tegen FC Lisse en bekert verder

Welkom terug trouwe lezers ! Nu Ajax weer wedstrijden gaat spelen waar wat op het spel staat zijn ook mijn verslagen weer terug en wil ik u nadrukkelijk wijzen op het woord beleving. Dat er genoeg beleving in de voorbereiding zat bewees de ploeg van Yuri Rose al in de oefenwedstrijden tegen o.a. tegen AFC, NSC Nijkerk en VVOG waarin duidelijk werd dat deze selectie aan kwaliteit heeft gewonnen. Nu eens kijken met wat meer druk op de ketel in de 1e voorronde van de KNVB beker.

wedstrijdbeleving door Marcel

Tegen competitiegenoot FC Lisse begon Ajax met goede intenties wat al in de 7e minuut een uitstekende kans opleverde voor Ilias Boudouni (individuele actie). Hij dwong doelman Erik Cummins tot een knappe safe. Hierna zagen we al snel de razendsnelle tegenaanvallen van de thuisclub over rechts wat bijna illustratief zou worden voor de eerste helft. Dit leidde onder meer tot een kans voor Jaap Zwetsloot die echter roekeloos werd overgeschoten. Ajax bouwde gestaag aan een overwicht als het ging over balbezit, maar voor de goal werden de juiste acties nog niet gemaakt. Lisse mocht dan wel wat minder de bal hebben, de uitbraken die er regelmatig kwamen mochten zeker niet onderschat worden. Dat bewees de ploeg in de 25e minuut andermaal toen over rechts de bal voor de goal kwam (waar overigens de voorzet onderweg nog onbedoeld door een Ajax-verdediger werd verlengd) en viel voor de voeten van Kubilay Koylu die genadeloos uithaalde voor de 1-0.

Ondanks de achterstand bleven de Amsterdammers het wedstrijdbeeld dicteren en alleraardigst voetballen. Zo zagen we regelmatig hectische taferelen in de geel-blauwe defensie, maar de precisie in het strafschopgebied en in combinatie met de juiste man vinden daar schortte het nog wel eens aan. Vlak voor rust liet Koylu nog een behoorlijke kans onbenut. Ajax kon, ondanks de achterstand, bij rust terugkijken op 45 minuten bevredigend voetbal.

1920lis_aja_bek04.jpg

Na rust startte Ajax meteen prima. Mitchel Bormann kwam al in de 48e minuut doelman Cummins tegen die in de korte hoek de inzet van Bormann pareerde. Het was de aanzet voor nog meer overtuiging. Ajax bleef het heft in handen houden en was in de 54e minuut andermaal dicht bij de gelijkmaker, maar nu vloog het schot van Marijn Sterk net over. Waar Lisse in de eerste helft nog regelmatig dreigend over rechts uitbrak, zo sporadisch waren tot nu toe de vloeiende aanvallen en uitbraken van de gastgever en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd te worden. Dat had al in de 64e minuut kunnen gebeuren toen wederom Mitchell Bormann doelman Cummins tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Al grabbelend kwam de bal millimeters voor de doellijn tot stilstand.

1920lis_aja_bek05.jpg

Ajax (met inmiddels de verse aanvallers in de gelederen, Ricardo Fransberg en Ralph Jurka) kreeg eindelijk in de 79e minuut loon naar werken. Het was good–old Siver Abdulrahman die de bal van dicht bij binnenschoot nadat de corner die Ajax kreeg voor veel paniek zorgde en vervolgens slecht werd uitverdedigd (1-1). Ajax rook nu bloed en het drong nog nadrukkelijker aan en dat werd drie minuten later al tot uiting gebracht op het scorebord. Het was Ilias Boudouni die binnen het zestienmetergebied doelman Erik Cummins met een fraaie curve passeerde en de aanwezigen daarmee trakteerde op een wonderschone 1-2. Zo leek Ajax volkomen verdiend de zege binnen handbereik te hebben en het boek had in de 84e minuut helemaal dichtgeslagen kunnen worden als Ilias Boudouni misschien iets meer overzicht had bewaard. Nu verdween zijn inzet rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase kwam Ajax nog eenmaal in de problemen toen de vrije kopbal van David Verweij door doelman Stephan Veenboer onschadelijk moest worden gemaakt, maar na negentig minuten uiterst vermakelijk bekervoetbal was de conclusie duidelijk bij vriend en vijand: de zege van de Amsterdammers was terecht hoewel het overwicht wel heel laat werd uitbetaald. Dat dit team perspectief heeft op een fraai seizoen in de Derde Divisie is na vanmiddag wel duidelijk geworden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

FC LISSE – AJAX 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 25. 1-0 Kubilay Koylu, 79. 1-1 Siver Abdulrahman, 82. 1-2 Illias Boudouni
Scheidsrechter: N. Smit
Toeschouwers: 500
Gele kaarten: David Verweij (FC Lisse), Glenn van Zoolingen en Tristan Buis (beiden Ajax)
Opstelling FC Lisse:
Erik Cummins, David Verweij, Niels Ens, Lars Rauws, Tom Duindam, Jaap Zwetsloot, Jordi Tiktak, Boyd Stevens, Jeffrey Klijbroek (78. Oussama Siali), Moubarak Adouch, Kubilay Koylu (61. Ayoub Ait Akfir)
Opstelling Ajax:
Stephan Veenboer, Mitchel Bormann, Siver Abdulrahman, Marijn Sterk, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Romano de Jonghe, Timo van Roemburg (60. Jack van Moerkerk), Tristan Buis (86. Ralph Jurka), Kenneth Misa-Danso (64. Ricardo Fransberg), Illias Boudouni

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag van FC Lisse.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op VidB.

Share