Verlies in eerste oefenduel Ajax Zaterdag 2

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Wiggert ten Haken begon het vernieuwde Ajax Zaterdag 2 vanmiddag aan de eerste wedstrijd van het seizoen: een oefenduel tegen Katwijk 2 dat ook in de reserve Hoofdklasse speelt.

Na 10 minuten kreeg Ajax de eerste kans toen Kaj de Jong de bal voorzette op Nick Klene maar de aanvoerder kreeg de bal niet langs de keeper. Vlak hierna moest trainer Detlef Le Grand al wisselen na een blessure bij Marinio van der Vloot, zijn plaats werd ingenomen door Gianni Rellum. Na 19 minuten wist Katwijk op 1-0 te komen: een inzet kon in eerste instantie door keeper Scott van Diggelen tegen gehouden worden maar de rebound was wel raak. Ajax was even van slag en twee minuten later lag de 2-0 al in het net.

Hierna herstelde Ajax zich weer en na 32 minuten meldde Kaj de Jong zich bij het Katwijker doel maar schoot net naast. Aan de andere kant moest Scott van Diggelen handelend optreden bij een schot vanaf de zijkant en even later werd de bal boven hem tegen de lat geschoten.
In de 41e minuut veroorzaakte de Ajax keeper een penalty na een te korte pass van een verdediger en zo kwam de ruststand op 3-0.

Na de pauze zagen wij keeper Axel Weitz, Niels Zinga en Kik Boluijt in het veld. De eerste mogelijkheid was voor Katwijk met een schot over de lat, maar Ajax kwam via een benutte penalty door Koen Blommestijn op 3-1. Na ruim een uur spelen volgde weer een doelpunt van Katwijk na slordig balverlies in de defensie van Ajax (4-1) en vlak erna moest keeper Axel Weitz handelend optreden bij een Katwijker kopbal.

Het was uitstel want 20 minuten voor tijd kopte een speler van Katwijk uit een hoekschop op doel en kon de bal door de Ajax defensie door het effect niet meer voor de lijn gekeerd worden (5-1). Een paar minuten later werd het nog erger toen Katwijk de 6-1 maakte. Vlak voor tijd strafte Koen Blommesteijn een te korte terugspeelbal bij de thuisploeg doeltreffend af en bracht de eindstand op 6-2.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Scott van Diggelen, Marthijn Knippenberg, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Kenneth Dames, Bart Akahwaskou, Kaj de Jong, Vincenzo Scep, Koen Blommestijn, Nick Klene, Anouar Moussa.
Wissels: Axel Weitz, Gianni Rellum, Kik Boluijt, Niels Zinga.

Share