Zaterdag 2 haalt uit tegen Hoofddorp 2….7-1

Verslag: Andre

In de 2e oefenwedstrijd voor Ajax zat 2, kwam het uit tegen Hoofddorp 2 dat in de hoofdklasse A zondag uitkomt en getraind word door oud Ajacied Sergio Cameron. Scheidsrechter Koning had nog maar kort voor het beginsignaal gefloten of beide teams hadden al doel getroffen.
In de 2e minuut bereikte Toer Bouwman met een diepte pass Ralph Jurka ,die verwoestend uithaalde (1-0). Beide Ajax zat 1 spelers kregen speeltijd om minuten te maken.

Vanaf de aftrap verplaatste Hoofddorp de bal naar de linkerkant en met een onverwacht schot werd Ajax doelman Axel Weitz verrast in de verre hoek 1-1 ,de toon was gezet en kon men weer opnieuw beginnen. Het spel golfde over en weer zonder echt gevaarlijk voor de doelen te komen, in de 22 minuut kwam de bal na een afgeslagen aanval voor de voeten van Bart Akahwakou, de behendige middenveld plaatste bal met een fraaie lob van 22 meter over de graaiende handen van de Hoofddorp doelman in het net (2-1).

Even later ging Gianni Rellum een één twee aan met Nick Klene: zijn puntertje ging rakelings voorlangs. Op slag van rust kapte Kevin Owusu Asare zijn tegenstander uit en met een schot in de korte hoek en bepaalde hij de ruststand op 3-1 .

Na de thee was Hoofddorp direct gevaarlijk , een inzet belandde op de lat boven Scott van Diggelen die Axel Weitz was komen vervangen. Aan de andere kant speelde Anouar Moussa zich knap vrij, zijn voorzet werd door Koen Blommestijn rakelings naast gekopt, de krachten vloeiden langzaam weg bij Hoofddorp. Achterin speelden Kenneth Dames en Yarimo Janzen een sterke partij in de Ajax verdediging.

Ajax liet het balletje prima rond gaan ,De sterk ingevallen Vincenzo Schep strooide met schitterende passes om zijn aanvallers aan het werk te zetten. Anouar Moussa schudde twee verdedigers van zich af en tikte de 4-1 binnen. Nick Klene zette een fraaie aanval op: de naar rechts uitgeweken spits Koen Blommestijn’s voorzet belandde bij Anouar Moussa die zijn tweede goal van de avond maakte (5-1).

Met nog 10 minuten op de klok onderschepte Bart Akahwakou de bal op het middenveld, in een vloeiende voetbeweging stuurde hij de rappe Kaj de Jong weg ,die zag de mee opgekomen Gianni Rellum vrij voor het doel komen en simpel de bal binnen lopen (6-1). Bryce Touw was ook nog in het veld gekomen om zijn debuut te maken in het Ajax shirt, kort voor het einde liet Kaj de Jong nogmaals iedereen zijn hielen zien en omspeelde de Hoofddorp doelman om de 7-1 beheerst te scoren.

Opstelling Ajax: Axel Weitz (46 Scott van Diggelen) Kenneth Dames, Toer Bouwman(46 Vincenzo Schep) Yarimo Janzen, Marthijn Knippenberg,
(65 Bryce Touw) Nick Klene, Bart Akahwakou, Gianni Rellum, Niels Zinga (46 Kaj de Jong), Kevin Owusu Asare(60 Anouar Moussa), Ralph Jurka( 60 koen Blommestijn)

Share