Zaterdag 2 wordt tweede op Zilveren Pont toernooi

Ajax heeft vanmiddag op het terrein van de Volewijckers na penalties de titel van het Zilveren Pont toernooi 2019 moeten laten aan HBOK.

De Volewijckers 1-Ajax Zat. 2 (1-4)

1920vol-aja-zp01

Verslag: Rob

De eerste kansen waren voor Ajax 2 dat goed van start ging. Na ruim 10 minuten volgde een schot van de Volewijckers dat door keeper Weitz onschadelijk gemaakt kon worden. Na ruim 20 minuten kwam Ajax op 0-1 via de Koen Blommestijn. Even later moest Weitz op de doellijn redding brengen na een corner.

De Volewijckers kwamen goed uit de kleedkamer na de rust en kregen de eerste kansen maar het vizier stond nog niet op scherp getuige de afzwaaiers die geproduceerd werden. Nadat een speler van Ajax in het strafschopgebied was neergelegd zorgde Blommestijn via een penalty voor 0-2. De wedstrijd was nu wel gelopen, zeker toen Blommestijn uit de rebound z’n derde treffer maakte (0-3). Vlak hierna volgde een eretreffer voor Volewijckers toen de aanvoerder uit een penalty 1-3 aantekende nadat een Ajacied hands had gemaakt.

Lang kon de ploeg uit Amsterdam Noord hier niet van genieten want Blommestijn scoorde met een fraaie kopbal in de kruising de 1-4, wat tevens de eindstand was. Omdat HBOK met 3-0 won van Monnickendam trof die ploeg Ajax in de finale.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Klik hier voor een verslag op HAV.

Finale: HBOK 1-Ajax Zaterdag 2 (1-1) HBOK wns

1920hbo-aja-zp01

Verslag: Rob

In de finale speelde Ajax tegen 2e klasser HBOK en in het begin kwamenn beide teams niet verder dan aftasten, pas na 8 minuten volgde de eerste mogelijkheid toen Nick Klene uit een hoekschop naast schoot. Ruim 10 minuten daarna was het de beurt aan HBOK dat een schot voorlangs het doel produceerde. Zo werden de aanwezige toeschouwers meer verwend door het zonnige weer dan de 22 acteurs op het veld, hoewel Anouar Moussa 5 minuten voor rust kon uithalen maar de bal ver over schoot.

Na de pauze speelde HBOK wat meer naar achteren en probeerde Ajax in de omschakeling te verrassen. De Amsterdammers hadden dus moeite om een opening te vinden in de hechte defensie en dus bijna na een kwartier spelen volgde het eerste schot op doel dat een eenvoudige prooi was voor de keeper.

Vlak voor het einde nog een kans voor HBOK die echter prima door keeper Scott van Diggelen onschadelijk gemaakt werd. Inmiddels begon de korte voorbereiding sommige Ajacieden parten te spelen met kramp tot gevolg. In de 23e minuut maakte HBOK alsnog de treffer: uit een hoekschop wist een verdediger in te koppen (1-0). Hierna moesten de Zunderdorpers met 10 man door toen een speler voor de tweede keer geel kreeg. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Ajax de numerieke meerderheid via Kik Boluijt uit te spelen voor de 1-1 eindstand.

Penalties waren dus nodig om de winnaar aan te wijzen, hierbij bleek HBOK de betere te zijn waardoor zij dit Zilveren Pont toernooi wonnen: uiteraard onze felicitaties en veel succes komend seizoen!

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Klik hier voor een verslag van HAV.

Share