Ajax wint oefenduel in zonnig Zandvoort (0-5)

1920zan-aja01

Op het fraaie sportpark Duintjesveld trad Ajax op het vroege tijdstip van 12:00 uur aan tegen zaterdag tweedeklasser Zandvoort. Ondertussen maakten mede competitiegenoten in Derde Divisie zich op voor hun eerste wedstrijd. Ajax was vrij en moest het ritme zien te behouden met dit oefenduel.

korte wedstrijdbeleving door Marcel

Nagenoeg dezelfde elf namen stonden op het snikhete veld in Zandvoort aan de aftrap in vergelijking met de knappe zege in Lisse. In de eerste 45 minuten liet Ajax echter op geen enkele wijze zien dat het drie niveaus hoger speelt. Integendeel, het brutale en energieke Zandvoort wist uitstekend mee te voetballen en zo kon het spreekwoordelijke kwartje echt alle kanten op vallen in een duel met overigens zeer weinig uitgespeelde kansen.

1920zan-aja03

Of trainer Yuri Rose in de rust gebulderd heeft zullen we nooit weten, maar Ajax oogde bij aanvang van de tweede helft in ieder geval gretiger ook al omdat er steeds meer ruimte ontstond waar Ajax prima doorheen voetbalde. Natuurlijk zullen de conditionele aspecten ook een rol gespeeld hebben, maar ondanks dat Ajax in het tweede bedrijf zeven keer wist te scoren (twee afgekeurde goals) moeten na negentig bloedhete minuten ook de complimenten gegeven worden aan een strijdbaar en prima voetballend Zandvoort dat zeker ook zijn kansjes kreeg in de tweede helft (met o.a. op de paal). Saillant detail was dat doelman Stephan Veenboer de laatste kleine tien minuten als veldspeler mee deed.

1920zan-aja02

Ajax deed wat het moest doen, winnen en is hopelijk klaar voor de competitie ouverture volgende week op De Toekomst tegen DVS ‘33.

Zandvoort  –  Ajax 0-5 (0-0)
50. Fransberg 0-1
66. Jurka 0-2
74. Bouman 0-3
84. Fransberg 0-4
90. Eigen doelpunt 0-5
 

1920zan-aja04

foto’s: Gerco

Share