Bekerzege voor Zaterdag 2

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Kuntz begon het vernieuwde Ajax 2 zoals verwacht voortvarend aan dit bekerduel en kreef al binnen 10 minuten de eerste kans toen Niels Zinga kon uithalen maar wild naast schoot. Vlak hierna volgde een vrije trap die op de lat belandde.

In het verloop van de eerste helft had Ajax moeite om de spits Koen Blommestijn te bereiken: de defensie van WV HEDW hield stand, maar enkele spelers van de ploeg uit Amsterdam Oost hadden voor de eerste drinkpauze al moeite met het tempo en de warmte. Ook enkele vrije trappen waren een prooi voor de keeper van de gasten en zo bleef Ajax ondanks het overwicht doelpuntloos.

Dat veranderde in de 35e minuut toen Koen Blommestijn de diepte in werd gestuurd en volledig vrij voor de keeper verscheen: 1-0. Even later kon Marthijn Knippenberg nog in het strafschopgebied uithalen in het strafschopgebied, maar de keeper wist ook deze poging te keren. Even later was hij wel kansloos bij een inzet van Niels van der Steen die de bal fraai in het doel schoot en de ruststand op 2-0 bepaalde.

Na de pauze zagen we Marinio van der Vloot in het veld voor Niels van der Steen. De eerste mogelijkheid was al 5 minuten na de rust toen een fraaie combinatie in het strafschopgebied eindigde bij Niels Zinga die echter wild over schoot. Ook Mariano van der Vloot kreeg uit een corner tot twee maal toe de mogelijkheid om te scoren, maar zijn koppbal en schot uit de rebound troffen geen doel. Zo was duidelijk dat het vanmiddag één richtingsverkeer was en WVHEDW maar sporadisch voor keeper Weitz wist te verschijnen.

Net na een uur spelen bracht coach Detlef le Grand Bryce Touw en Kik Boluijt voor Marthijn Knippenberg en Bart Akahwakou. Vlak na de drinkpauze stond het even niet goed in de defensie van Ajax en kon een speler van WV HEDW voor keeper Weitz verschijnen maar de sluitpost redde bekwaam. Een kwartier voor tijd volgde een grote kans voor Vincenzo Schep, maar zijn schot werd door de keeper over de lat getikt. Vlak hierna volgde een penalty die echter te zacht werd ingeschoten door Koen Blommestijn waardoor de sluitpost ‘m simpel kon stoppen.

Zo bleef het bij 2-0 waardoor Ajax weliswaar de eerste officiele wedstrijd van het seizoen winnend afsloot, maar tegelijkertijd verzuimde om de score meer uit te bouwen. De volgende tegenstander in dit bekertoernooi is aanstaande zaterdag DVVA 2 in de Watergraafsmeer.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Kenneth James, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Bart Akahwakou, Anouaro Moussa, Vincenzo Schep, Koen Blommestijn, Nick Klene, Niels Zinga.
Wissel: Scott van Diggelen, Marinio van der Vloot, Bryce Touw, Kik Boluijt.

Share