DVS ‘33 bezorgt Ajax mislukte seizoensopening

Na een prima voorbereiding, inclusief de bekerontmoeting met competitiegenoot FC Lisse, waren de meningen positief gestemd. Ajax leek er kwalitatief beter op geworden te zijn en dus werd er reikhalzend uitgekeken naar de competitiestart. Tegenstander DVS ’33 was vorig seizoen simpelweg tweemaal te sterk en ook dit seizoen zal het team van trainer Richard Plug een gooi doen naar de titel.

wedstrijdbeleving door Marcel

Vanaf het eerste fluitsignaal kunnen we gerust zeggen dat we ruim negentig minuten lang van een koude kermis zijn thuis gekomen. De bezoekers uit Ermelo waren van meet af aan de bovenliggende partij en al snel werd duidelijk dat Ajax een zware kluif zou hebben. Helemaal toen al in de 13e minuut Joshua Patrick, die samen met zijn broer Enrico was overgekomen van DOVO, voor een vroege openingsgoal zorgde. Moet gezegd worden dat het geklungel of de gebrekkige communicatie in de Ajax defensie een grote rol speelde, maar het presentje pakte werd dankbaar uitgepakt (0-1). Ajax bleef heel veel moeite houden om überhaupt in het ritme te geraken laat staan zelf fatsoenlijk dreigend te worden voor de goal. Dat gebeurde pas in de 26e minuut toen Tristan Buis in kansrijke positie de bal niet goed raakte.

Het eerste half uur heeft Ajax continu achter de feiten aangelopen. De snelle, behendige buitenspelers van DVS ’33 (met uitblinker Joshua Patrick voorop) waren bij vlagen niet te stoppen en Ajax mocht zich gelukkig prijzen dat voor het doel veelal de juiste man niet werd gevonden. Toch leek Ajax stukje bij beetje in het laatste kwart wat beter uit de verf te komen. De aanvallen die we zagen waren verzorgd, maar ook Ajax kon voor het doel niet de vrije man vinden of voor serieuze dreiging zorgen. Zo bood de magere achterstand wel perspectief voor de tweede helft.

Echter, binnen een kwartier na rust viel Ajax zwaar door de mand en gaf het collectief niet thuis. De inleiding voor een kleine zes (!) rampzalige minuten werd ingeleid door Marijn Sterk die Olivier Pilon een vrije doorgang belette. De penalty die volgde werd beheerst binnen geschoten door Oktay Öztürk (0-2). Drie minuten later tikte Joshua Patrick zelfs de 0-3 binnen op aangeven van Benjamin Roemeon. Ajax, dat volledig de kluts kwijt was, moest twee minuten later opnieuw aan de noodrem trekken. Ditmaal was het Stephan Veenboer die moest ingrijpen ten koste van opnieuw een penalty. Gelukkig geen rode kaart, maar nu ging Olivier Pilon achter de bal staan die op de lat schoot. Scheidsrechter Winkel zag echter doelman Veenboer te vroeg bewegen waardoor Pilon een tweede kans kreeg die wel werd benut (0-4).

Een debacle leek aanstaande voor Ajax dat pardoes in de 60e minuut de beste en naar later bleek ook de enige grote kans van de wedstrijd kreeg via Ricardo Fransberg, maar doelman Daan Huiskamp kwam als winnaar uit de strijd. De wedstrijd was gespeeld en dat merkte men ook aan de daling van het amusementsgehalte. Toch bleven de beste mogelijkheden voor de bezoekers die via Basil Camara (70e minuut), Julian de Ruiter (84e minuut) en tot slot Benjamin Roemeon (89e minuut) minuut nog uitgelezen mogelijkheden kregen om Ajax nog meer pijn te doen.

Op misschien wel de laatste tropische zomerse dag van dit jaar konden we na afloop niet anders concluderen dat Ajax wel een hele slechte timing had. Vanmiddag werd deze off-day namelijk genadeloos afgestraft door een uitstekend en uitgebalanceerd team. Onze felicitaties gaan naar Ermelo. Aan trainer Yuri Rose c.s. de schone taak om in de aanloop naar onze eerste uitwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen (Hoek) zijn team voldoende te prepareren om deze valse start te corrigeren. Houvast is dat Ajax vorig seizoen ook desastreus aan de competitie begon (Noordwijk uit, 5-1) en zie hoe het seizoen nog eindigde.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – DVS ’33 0-4 (0-1)
13. Joshua Patrick 0-1
53. Oktay Öztürk 0-2 (pen.)
56. Joshua Patrick 0-3
58. Olivier Pilon 0-4 (pen.)
Scheidsrechter: de heer T. Winkel
Gele kaarten: Mitchel Bormann, Ilias Boudouni, Marij Sterk en Stephan Veenboer (allen Ajax), Benjamin Roemeon en Oktay Öztürk (beiden DVS ’33)
Opstelling Ajax:Stephan Veenboer, Mitchel Bormann, Siver Abdulrahman, Marijn Sterk (61. Moiz da Silva), Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Romano de Jonge, Jack van Moerkerk (46. Timo van Roemburg), Tristan Buis (61. Ralph Jurka), Ricardo Fransberg, Illias Boudouni
Opstelling DVS’33:Daan Huiskamp, Enrico Patrick, Jeremy Jonker, Basil Camara, Frank van der Burg, Lars Dekker, Coen Vloedgraven, Oktay Öztürk (83. Mark Bouwman), Olivier Pilon (71. Julian de Ruiter), Joshua Patrick (77. Daniël van Warven), Benjamin Roemeon.

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag in de Stentor.
– Klik hier voor een verslag op HAV.
– Klik hier voor een verslag op VOZ.

Share