Zaterdag 2 wint oefenduel van Wartburgia (1-0)

1920aja-war01

Verslag: Rob

Nadat we vorig seizoen bij 3e klasser Wartburgia te gast waren, was het nu de beurt aan de stadsgenoot om een bezoek aan de Toekomst te brengen voor een oefenduel. Net als de laatste keer legden beide ploegen een hoog tempo aan de dag, maar de eerste doelpoging zagen wij pas na 10 minuten toen Kik Boluijt een schot van afstand los liet dat naast ging. Vijf minuten later was het de beurt aan een speler van de gasten maar kon keeper Scott van Diggelen een sta in de weg.

1920aja-war02

De wedstrijd leek nu los want even later kon Koen Blommestijn uit de draai uithalen maar de doelman bracht redding. Vijf minuten voor de pauze soleerde Yarimo Janzen door de Wartburgse verdediging en gaf de bal aan Koen Blommestijn die naast kopte. Hierna was even de concentratie weg bij Ajax zodat Scott van Diggelen een paar keer moest ingrijpen om de nul te houden voor de rust.

1920aja-war03

Vlak na de pauze was het al raak: een schot van afstand van Bart Akahwakou kon door de keeper niet onschadelijk gemaakt worden (1-0). Ajax was deze tweede helft duidelijk sterker maar kon het nog niet in de score uitdrukken. Pas na ruim een uur zagen we weer wat activiteit van Wartburgia in het strafschopgebied, maar Scott van Diggelen kon eenvoudig redden.

1920aja-war04

Hierna zagen we nog een poging van Koen Blommestijn die echter wild over schoot en vlak voor tijd een schot van een Wartburger dat ook te hoog gericht was.

192aja-war05

Zo werd het al snel duidelijk dat het doelpuntenfestijn van vorig seizoen (2-5) niet geevenaard zou worden, maar het duel was wel vermakelijk en daarnaast zullen beide trainers het een leerzame oefenpartij gevonden hebben.

1920aja-war06

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Mariano van der Vloot, Niels van der Steen, Bryce Touw, Kik Boluijt, Nick Klene, Yarimo Janzen, Kaj de Jong, Koen Blommestijn, Anouar Moussa.
Wissels: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Bart Ahakwakou, Vincenzo Schep, Niels Zinga.

Share