Zware nederlaag Ajax in Hoek … 6-1

Een week geleden maakte Ajax duidelijk een valse start ondanks dat DVS‘33 misschien wel een top 3 tegenstander was. Nu stond weer een bekende en altijd lastige tegenstander te wachten.

wedstrijdbeleving door Marcel

In de vroege ochtend werd de lange reis naar Hoek aangevangen waar de tijd altijd een beetje heeft stil gestaan. De belangrijkste vraag was of Ajax nu wel meteen bij de les was ? Deze vraag beantwoorden duurde wederom erg kort. Slechts zeven minuten hield Ajax het droog. Na een fraaie, snelle aanval en op aangeven van Karim Bannani volgde een verwoestende uithaal van Requillo Vandepitte die de handen van het thuispubliek op elkaar kreeg (1-0). Zo liep Ajax opnieuw al vroeg achter de feiten aan en dat beeld veranderde nauwelijks, want nog geen negen minuten later leek het duel al in het slot gegooid te worden door Hoek dat in de persoon van Rik Impens de kwetsbare defensie van Ajax verbouwereerd achter zich liet (2-0) na een scrimmage in het strafschopgebied. Welkom in Zeeuws-Vlaanderen!

1920hoe-aja01

De ambitieuze thuisploeg was gewoon dreigender, gedrevener en sneller in alles wat het deed en Ajax leek nog in de vakantie modus te staan. De opbouw was traag, of beter gezegd gewoon niet doortastend genoeg, en pas in de 26e minuut zagen we een glimp van kwaliteit aan Ajax zijde toen Ricardo Fransberg doelman de Jonghe op zijn pad tegen kwam. Even daarvoor werd overigens een doelpunt van Kenneth Misa-Danso afgekeurd na een vermeende overtreding van Tristan Buis op Alexander Embrechts. Een discutabel moment, maar het was het startsein voor Ajax om beter in de wedstrijd te geraken zonder dat dit overigens veel dreiging richting het Zeeuwse doel opleverde. De thuisploeg leek even wat gas terug te nemen en zo kon Ajax zich enigszins herstellen in het laatste gedeelte van de eerste helft die overigens nog steeds door Hoek werd geregisseerd.

Kon Ajax snel in de tweede helft het tij keren om misschien ergens aanspraak op te maken? Het mocht daarin geloven tot de 65e minuut toen Hoek ook maar weer eens besloot om de mouwen wat verder op te stropen en de wedstrijd besliste. De 3-0 van Rik Impens (intikker van dichtbij) was de inleiding voor een fase dat Ajax pijnlijk en kinderlijk eenvoudig over de Zeeuwse knie werd gelegd. Bijna iedere aanval over de vleugel en bijna iedere hoge bal voor het doel leverde zoveel paniek en onrust op dat het niet anders kon dat de teller op het scorebord verder zou gaan oplopen. Dat gebeurde inderdaad vier minuten na de derde goal toen, op identieke wijze als bij de derde, Erwin Franse de 4-0 binnen liep.

De euforie werd Hoek ruim een minuut later (71e minuut) iets teveel toen pardoes invaller Ralph Jurka de geheel vrijstaande Kenneth Misa-Danso bediende die daarmee het eerste Amsterdamse doelpunt van deze competitie liet aantekenen (4-1). Ondanks dat invaller Jurka veel meer beleving bracht in het Amsterdamse kamp was de 4-1 slechts en mini pleistertje voor het bloeden, want de 5-1 viel al in de 76e minuut. De Ajax defensie stond andermaal machteloos toe te kijken hoe Erwin Franse simpel kon binnen koppen. De lamgeslagen roodwitte brigade leek onder de voet gelopen te worden, maar toch was daar zowaar weer een goede mogelijkheid toen Ralph Jurka zijn inzet gestopt zag worden door doelman de Jonghe.

Even later moest doelman Veenboer voor de zoveelste maal ingrijpen en vloerde Rik Impens die daarmee een strafschop verdiende. Veenboer pareerde echter op schitterende wijze de inzet van Ruben de Jager en was daarmee één van de spelers die wel een ruime voldoende haalde. Helaas kreeg Ajax ruim vijf minuten voor tijd alsnog de 6-1 om de oren. De rebound op een schot van Ruben de Jager was een simpele prooi voor Rik Impens die daarmee zijn derde maakte van de middag. Ajax snakte hierna naar het einde en het verlossende eindsignaal van scheidsrechter Vries klonk dan ook als muziek in de oren.

Hopelijk is de technische staf goed in het repareren van op zijn minst het vertrouwen, want de doelcijfers van 1-10 in twee duels is niet de start die Ajax voor ogen had. Volgende week mag Ajax het andermaal in Zeeland proberen. Dan tegen Goes op het late tijdstip van 17:00 uur.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

HOEK – AJAX 6-1 (2-0)
Doelpunten: 8. Reguillo Vandepitte 1-0, 17. Rik Impens 2-0, 66. Rik Impens 3-0, 70. Erwin Franse 4-0, 71. Kenneth Misa-Danso 4-1, 76. Erwin Franse 5-1, 84. Rik Impens 6-1.
Scheidsrechter: De heer J.J.M. Vries
Opstelling HOEK: Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani (69. Roycel James), Steven Smulder, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (76. Sven Mbikulu), Erwin Franse, Rik Impens en Francis Kabwe Manengela (59. Ruben de Jager)
Opstelling AJAX: Stephan Veenboer, Mitchel Bormann, Toer Bouwman, Marijn Sterk, Jake Wollgarten, Glenn van Zoolingen, Kenneth Misa-Danso (78. Jack van Moerkerk), Romano de Jonge, Ricardo Fransberg, Tristan Buis (57. Ralph Jurka) en Illias Boudouni (82. Timo van Roemburg)

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag en video’s van Omroep Zeeland.
– Klik hier voor een verslag uit de PZC.

Share