Zaterdag 2 wint weer in beker

Verslag: Andre

Ajax zat2 heeft zich na twee wedstrijd geplaatst voor de volgende ronde, met nog 1 wedstrijd te gaan maandag a.s. is het niet meer in te halen. De wedstrijd tegen AFC was een grimmige wedstrijd die ontsierd werd door gele en rode kaarten aan AFC zijde. AFC met oud 1e elftal spelers en oud profs trok een muur op voor ex Ajax keeper Moorman die met spectaculaire reddingen zijn team op de been hield. AFC liet Ajax de bal en kopballen van Nick Klene en Koen Blommestijn hadden beter lot verdiend.
De irritaties bij de thuisploeg liepen per minuut op, veelvuldig schelden tegen de goed leidende scheidsrechter werden beloond met gele kaarten, Ajax trof de eerste helft 3x paal en lat zodat de ruststand op 0-0 bleef steken.

De tweede helft begon een kwartier later omdat de AFC doelman met tape een rugnummer op zijn shirt moest aanbrengen.
Na 5 minuten in de 2e helft was het Boularouch -die zijn naam de kanibaal eer aan deed- die AFC geheel tegen de verhouding in op 1-0 zette. Aam de andere kant ging een bal via de vuisten van de keeper en de paal naast, in de 60e minuut mocht Daniel de Ridder een vrije trap nemen voor de gastheren, die hij schitterend via de paal inschoot 2-0. Ajax dat moest winnen om verder te mogen bekeren gaf nogmaals gas. Anouar Moussa gaf een prima voorzet op Koen Blommestijn en scoorde de aansluitingstreffer. Dat gaf zoveel irritatie bij AFC dat de aanvoerder met 2x geel kon vertrekken met in zijn kielzog de elftalleider voor schelden op de leidsman

Ajax rook bloed tegen 10 man: Anouar Moussa kreeg een vrij schop te nemen, de keeper kreeg de bal niet onder controle en Koen Blommestijn was er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren (2-2).
Inmiddels had ook de ass.scheidsrechter van AFC de rode kaart gekregen wegens aanmerkingen op de leiding. Omdat de wedstrijd veelvuldig had stil gelegen kwam er 10 minuten extra tijd bij. Na nog wat opstootjes was het opnieuw Koen Blommestijn op aangeven van Anouar Moussa die diep in blessuretijd de 2-3 tegen de touwen schoot.

Opstelling Ajax: Scott van Diggelen,Martijn Knippenberg, Marinio v/d Vloot,Niels v/d Steen, Yarimo Janzen, Vincenzo Schep,Bart Akahwakou, Nick Klene,Kevin Owusu Asare,
Koen Blommestijn, Anouar Moussa
Ingevallen: Kenneth Dames, Kik Boluijt, Niels Zinga, Bryce Touw, Axel Weitz

Maandagavond wordt nog gespeeld
Ajax 2- DVVA 2 aanvang 20.00 uur op de Toekomst

Share