Zaterdag 2 wint ook derde bekerduel

1920dvv-aja-bek02

Verslag: Rob

Op Sportpark De Toekomst waar deze inhaalbekerwedstrijd naar verplaatst was, trok DVVA in eerste instantie een geel-zwarte muur op en probeerde Ajax met counters te verrassen. De ‘thuisploeg’ had dus logischerwijze een groot overwicht, maar acteerde in een te laag tempo om de stadsgenoot vooralsnog uit elkaar te spelen.

1920dvv-aja-bek03

Sterker nog: de eerste kans was voor DVVA met een kopbal uit een hoekschop die echter geen doel trof. Even later was het Koen Blommestijn die de bal net niet goed mee kreeg en moest keeper Axel Weitz handelend optreden bij een uitval van een snelle spits van DVVA. Inmiddels zette de geel-zwarte brigade wel wat meer druk naar voren zodat de opbouw bij Ajax wat stroever liep. In de 25e minuut zagen we echter nog wel een grote kans voor Kaj de Jong wiens schot echter geblokt kon worden door een verdediger.

1920dvv-aja-bek04

Hierna zagen we nog enkele mogelijkheden voor Kaj de Jong en Koen Blommestein maar het doelpunt viel pas in de 36e minuut toen Kick Boluijt met een geplaatst schot de keeper kansloos liet (1-0). Even later was het alweer bijna gelijk toen een speler van DVVA een niet te missen kans voor open doel had maar de bal toch ver naast schoot. Zo gingen we met 1-0 rusten.

1920dvv-aja-bek05

Beide teams kwamen blijkbaar met nieuwe energie uit de kleedkamer want al snel waren en kansen voor beide doelen. Zo kreeg Kaj de Jong een schietkans maar mikte net naast. Ajax was beter maar ook de tegenstander kreeg kansen. Koen Blommestijn had het duel kunnen beslissen, maar zijn schot ging voorlangs. Vlak voor tijd stond de spits echter wel aan het einde van een fraai uitgevoerde aanval en maakte beheerst de 2-0. Zo won Ajax ook de derde bekerwedstrijd in de poule en is dus terecht door.

1920dvv-aja-bek06

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Opstelling Ajax: Axel Weitz, Kenneth Dames, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Bryce Touw, Kik Boluijt, Nick Klene, Vincenzo Schep, Niels Zinga, Koen Blommestijn, Kaj de Jong.
Wissels: Scott van Diggelen, Marthijn Knippenberg, Mariano van der Vloot, Bart Ahakwakou, Anouar Moussa.

Share