Zaterdag 2 wint eerste competitieduel van sterk Volendam…3-1

1920aja-vol01

Verslag: Rob

Na de succesvolle bekercampagne was het voor Ajax Zaterdag 2 nu eindelijk weer tijd voor de competitie: te beginnen tegen Volendam. Voorwaar geen gemakkelijke klus want ons stond nog in het geheugen gegrift dat Ajax vorig seizoen twee keer volstrekt kansloos was tegen de reserves uit het vissersdorp. Echter: nieuwe ronde nieuwe kansen dus werd onder leiding van scheidsrechter Peter de Waard onder een fraaie najaarszon vol goede moed afgetrapt.

1920aja-vol02

Het werd al snel duidelijk dat de Wijdbroeken met snode plannen naar De Toekomst waren afgereist want de ploeg zette vroeg druk en probeerde zo de opbouw bij Ajax te ontregelen. Na 23 minuten zagen we pas de eerste kans toen een speler van Volendam op keeper Weitz kon aflopen maar zijn inzet gestopt werd. Vlak voor het half uur kwam Ajax op voorsprong toen een afgeslagen corner bij Kevin Owusu Asare op de pantoffel kwam en de bal prachtig over de keeper in het doel werd gedeponeerd (1-0). Even later was het op bijna identieke wijze alweer gelijk toen een Volendammer keeper Weitz met een schot in de verre hoek verrastte (1-1).
Het ging nu snel want binnen de minuut bracht Koen Blommestijn de Amsterdammers weer op voorsprong toen hij uit de draai scoorde (2-1). Vlak voor rust zagen de toeschouwers nog een vrije trap van Owusu Asare die rakelings over ging.

1920aja-vol04

Al vroeg in de 2e helft kreeg Ajax een tegenvaller te verwerken toen Kaj de Jong gwblesseerd uitviel, hij werd vervangen door Anouar Moussa. Koen Blommestijn was dicht bij zijn tweede treffer maar met kunst en vliegwerk hield de Volendammer sluitpost zijn doel schoon. Zo’n twintig minuten voor tijd kreeg ook Anouar de kans om uit te halen na een vlotlopende aanval maar zijn schot miste de juiste richting.

1920aja-vol03

Omdat het beste er bij Volendam wel vanaf was moest de ploeg wat meer inzakken en kreeg Ajax dus meer overwicht maar moest dus wel beducht zijn op de snelle uitvallen van de Oranjehemden. Mariano van der Vloot kwam in het veld voor Marthijn Knippenberg. In de 80e minuut schoot Moussa weer voorlangs, waar een pass op de vrijstaande Blommestijn een betere optie leek.

1920aja-vol05

Ook Axel Weitz moest nog in actie komen bij een schot van invaller Jaap Tol en zo werd de slotfase toch nog spannend omdat Volendam duidelijk voor de gelijkmaker ging. Zover kwam het echter niet , sterker nog: Kevin Owusu Asare zorgde in blesseuretijd voor de 3-1. En zo won Ajax het eerste duel verdiend van een directe concurrent voor de bovenste plekken.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Axel Weitz, Kenneth Dames, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Marthijn Knippenberg, Bart Akahwakou, Kevin Owusu Asare, Vincenzo Schep, Koen Blommestijn, Nick Klene, Kaj de Jong.
Wissels: Scott van Diggelen, Mariano van der Vloot, Bryce Touw, Kik Boluyt, Anouar Moussa, Niels Zinga.

Later meer foto’s.

Share