oefenduel: Ajax verslaat Argon met 2-1


Op een ijskoud De Toekomst heeft Ajax een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser Argon met 2-1 gewonnen. In de eerste helft speelde Ajax een puike partij. Furghill Lie A Kwie was tweemaal dichtbij maar vondt eerst doelman Eelco Zeinstra op z’n pad en later was de lat een sta-in-de-weg. Toch wist Kurdo Mohamad Ajax vijf minuten voor de theepauze op voorsprong te zetten na een mooi aanval.
Na rust moest eerst doelman Danny van der Woude kordaat optreden om een Mijdrechtse treffer te voorkomen alvorens na tien minuten wederom Kurdo Mohamad de 2-0 aantekende. Kort daarna maakte Abdel Zouzou, op aangeven van Ben Ebu-Mordi, namens de Mijdrechters de aansluitingstreffer. Argon zette hierna alles op alles om gelijk te maken maar Ajax kreeg de beste kansen (o.a. Lie-A-Kwie raakte opnieuw de lat). In de 2-1 stand kwam echter geen verandering meer.
Dinsdagavond 13 januari speelt Ajax opnieuw een oefenwedstrijd. Tegenstander is dan Jong Volendam, dat getraind wordt door ex-Ajax zat. 1 speler Said Ouaali. Aanvang op De Toekomst is 20.00 uur.

Share