Zaterdag 2 wint ook tweede competitiewedstrijd

1920csw-aja01

Verslag: Andre

Of het aan de warming up heeft gelegen die op een drassige zijstrook van een bijveld gehouden moest worden of gebrek aan concentratie, feit is dat Ajax al na drie minuten spelen met 1-0 achter stond.
Naarmate de eerste helft vorderde had Ajax een groot veld overwicht en CSW loerde op de counter.
Een afstand schot van Vincenzo Schep ging via de vingertopen van de CSW doelman en de lat over. Koen Blommestijn kon zijn kopbal niet de goede richting op sturen en ging naast. Een slippertje van de CSW doelman zorgde bijna voor de gelijkmaker.

Na de zoveelste corner belandde de bal voor de voeten van Bart Akawhakou die van randje 16 meter de keeper verschalkte met een geplaatste bal in de kruising (1-1). Nog geen twee minuten later kwam Ajax op een meer dan verdiende voorsprong: een voorzet van Kenneth Dames ging richting 2e paal waar Niels v/d Steen geheel vrijstaand kon inkoppen (1-2). Kort voor de rust was het de eerste corner voor CSW die Ajax doelman Scott van Diggelen niet goed kon verwerken en stond het geheel tegen de verhouding weer gelijk (2-2).

De tweede helft was het eenrichting verkeer richting het CSW doel maar pas in de 56e minuut was het raak: Anouar Moussa zette een aanval op die eindigde bij Nick Klene, de Ajax aanvoerder prikte de bal in het uiterste hoekje buiten bereik van de keeper voor de 2-3. Vincenzo Schep had daarna de 2-4 op zijn schoen maar de CSW doelman kon met zijn grote teen redding brengen. Uit een van de spaarzame uitvallen van CSW kon Scott van Diggelen met een schitterende safe de gelijkmaker voorkomen.

In de 66e minuut kwam Ajax alsnog op 2-4: Nick Klene bediende Vincenzo Schep die van dichtbij intikte. Terwijl de goed leidende scheidsrechter naar het midden had gewezen stond zijn assistent hevig te zwaaien met zijn vlag en na enige discussie werd de goal geannuleerd.

Om nog meer druk naar voren te geven bracht trainer Detlef le Grand vier verse wissels en het wachten was op de genade klap voor de ploeg uit Wilnis. Niels Zinga zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden, maar in de 90e minuut kwam Ajax alsnog op 2-4. Marthijn Knippenberg zette prima door en Vincenzo Schep beloonde zijn goede spel met een doelpunt 2-4. Even werd er gedacht dat de assistent scheidsrechter wederom roet in het eten ging strooien, maar dit keer was de scheidsrechter resoluut en floot direct voor het eindsignaal.

opstelling Ajax : Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Yarimo Janzen, Niels v/d Steen(70 Marinio v/d Vloot), Marthijn Knippenberg, Vincenzo Schep, Bart Akawhakou(70 Kik Boluijt), Nick Klene, Anouar Moussa (75 Bryce Touw), Koen Blommestijn (65 Niels Zinga), Kaj de Jong (Axel Weitz).

Share