Eerste nederlaag Zaterdag 2 … WV-HEDW 2 trekt aan langste eind (3-2)

1920wvh-aja01

1920wvh-aja00

Verslag: Rob & Andre

Onder leiding van scheidsrechter Ids Gerritsma waren beide teams in eerste instantie gelijkwaardig, toch wist WV-HEDW al in de 9e minuut op voorsprong te komen toen een speler vrijwel ongehinderd kon uithalen en doelman Weitz in de verre hoek versloeg (1-0). Ajax kwam voorlopig niet verder dan enkele pogingen die de keeper van WV-HEDW vooralsnog niet konden verontrusten. In de 20e minuut zagen we wel een grote kans toen Niels van der Steen uit een vrije trap voorlangs het doel schoot.

1920wvh-aja02

Ajax speelde regelmatig onnauwkeurig en daar maakte de thuisclub gretig gebruik van in de omschakeling waardoor er af en toe hachelijke situaties voor het doel van Axel Weitz waren. Ook Marthijn Knippenberg was dichtbij de gelijkmaker maar schoot rakelings over. Even later was Koen Blommestijn wel succesvol toen hij uit een vrije trap in de verre hoek schoot (1-1). Zo gingen we rusten met een gelijke stand.

1920wvh-aja03

Ajax moest de tweede helft noodgedwongen wisselen omdat Ajax 1 spelers nodig had vanwege blessures en een schorsing. Dat vergde enige omzettingen in de achterste linie bij Ajax. Toch was de eerste mogelijkheid voor Ajax, de ingevallen Kaj de Jong zette spits Koen Blommestijn vrij voor de keeper maar zijn schot ging gehaast over het doel. Aan de andere kant, werd een hoge bal goed terug gekopt door WV-HEDW en bij de tweede paal geheel vrijstaand door de spits binnen gewerkt (2-1)
Even later kreeg Ajax een vrije trap te nemen, opnieuw was het Koen Blommestijn die achter de bal ging staan: was de Ajax spits de eerste helft nog doeltreffend, nu ging de bal via het scheenbeenvan Nick Klene naar de andere hoek waar de bal nog voor de doellijn weg gehaald kon worden.
Marinio van der Vloot was nog dicht bij de gelijkmaker, zijn kopbal ging rakelings naast. Nog binnen het eerste kwartier van de tweede helft kwam WV-HEDW op een 3-1 voorsprong en opnieuw was een dood spelmoment de aanleiding: een hoog ingezette bal kon simpel teruggelegd worden en ingeschoten (3-1).

1920wvh-aja04

Ajax ging alles of niets spelen en met een drietal wissels werd er aangevallen. Niels Zinga plaatste de bal op Kaj de Jong die rondde beheerst af (3-2). WV-HEDW wankelde, kwam niet meer van de goal en met lange halen werd de achterhoede ontzet. De tijd voor Ajax was te kort om een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax : Axel Weitz, Kenneth Dames ,Yarimo Janzen, Niels v/d Steen (46 Marinio v/d Vloot), Marthijn Knippenberg (65 Bryce Touw), Bart Akawhakou (65 Kik Boluijt), Kevin Owusu Asare (45 Kaj de Jong), Vincenzo Schep, Koen Blommestijn, Nick Klene, Anouar Moussa (65 Niels de Jong)
Niet ingezet: Scott van diggelen.

Share