Zaterdag 2 wint oefenduel van Amstelveen Heemraad…1-0

1920aja-ams01

Verslag: Rob

In deze oefenwedstrijd tegen 3e klasser Amstelveen Heemraad kon trainer Detlef le Grand beschikken over de -inmiddels- vertrouwde namen. Waar vorige week de oefenwedstrijd tegen CTO letterlijk in het water viel, waren de omstandigheden nu in eerste instantie prima op Sportpark De Toekomst.

1920aja-ams02

De eerste kans was al na een paar minuten toen Marinio vd Vloot uit een hoekschop naast kopte. Amstelveen beperkte zich tot verdedigen met als doel in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat werd Ajax wel toen de naar rechts uitgeweken Koen Blommestijn kon uithalen maar zijn poging tot hoekschop werd verwerkt. Pas in de 35e minuut volgde de eerste kans voor de gasten toen na een counter een speler vrij voor keeper Weitz kon komen, maar de sluitpost kon redding brengen. Zo gingen we met 0-0 rusten.

1920aja-ams03

Na de pauze zagen we Bart Ahakwakou, Yarimo Janzen en Anouar Moussa in het veld. Ook Amstelveen had gwisseld maar de tactiek met vijf verdedigers achterin bleef ongewijzigd. Na een uur spelen mocht ook Kenneth Dames zijn opwachting maken. Koen Blommestijn kreeg nog een kopkans.

1920aja-ams04

Inmiddels was het weer flink gaan regenen en zette Ajax steeds meer aan om toch nog een treffer te maken. Een kopbal van Marinio vd Vloot uit een corner werd van de lijn gehaald en Kenneth Dames gleed een voorzet net naast het doel. Vincenzo Schep punterde de bal op de paal.

1920aja-ams05

Vijf minuten voor tijd volgde eindelijk de beloning toen Kaj de Jong een voorzet van Anouar Moussa fraai inschoot (1-0). Zo won Ajax verdiend deze nuttige oefenwedstrijd van de koploper in de 3e klasse.

1920aja-ams06

Opstelling Ajax: Axel weitz, Marthijn Knippenberg, Marinio van der Vloot, Niels van der Steen, Bryce Touw, Vincenzo Schep, Kik Boluijt, Nick Klene, Niels Zinga, Koen Blommestijn, Kaj de Jong.
Wissels: Kenneth Dames, Yarimo Janzen, Bart Ahakwakou en Anouar Moussa.

Opstelling Amstelveen Heemraad: Mike Lesmeister, Luuk van Rossum, Jochem van Leeuwen, Jurrit Wilhelmus, Justin Luiten, Steph Langeveld, Zakaria Madrane, Martijn Bijl, Donny van Bakkum, Maxim Perels, Reshad Haidiri

Share