Weer competitiewinst Ajax Zaterdag 2

1920aja-bil01

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Ruiz van Twiller had Ajax een groot overwicht en hield De Bilt voornamelijk tegen. De eerste kans kwam eigenlijk pas na een kwartier toen Nick Klene uit kon halen na een pass van Koen Blommestijn maar hoog over schoot. Even later was het wel raak toen Koen Blommestijn uit een hoekschop keeper Martijn Scholman koppend kansloos liet (1-0).

1920aja-bil02

Pas in de 26e minuut meldden de gasten zich voor het doel van keeper Axel Weitz met een schot ver over uit een hoekschop. Anouar Moussa schoot net naast het doel en Bart Akahwakou schoot uit een hoekschop recht op de vuisten van de Biltse doelverdediger. Vijf minuten voor de pauze was Ajax weer dicht bij een treffer toen een kopbal van Marinio van der Vloot de paal raakte en de rebound van Anouar Moussa op de lijn werd gered. Even later werd het uit het niets gelijk na een uitval en defensief geschutter bij de thuisploeg (1-1). Vlak voor het rustsignaal stond Ajax alweer voor toen een voorzet van Koen Blommestijn door een speler van De Bilt in eigen doel werd gewerkt (2-1).

1920aja-bil03

Na de pauze ging De Bilt wat hoger spelen en kwam dus vaker op de helft van Ajax waardoor aan beide kanten kansen kwamen: zo kopte Koen Blommestijn uit een voorzet van Kenneth Dames naast en kon Kaj de Jong een aantal keer uithalen maar was niet doeltreffend. Niels Zinga kwam in het veld voor Anouar Moussa en Kik Boluijt verving Bart Akahwakou.

1920aja-bil04

Een geplaatst schot van Vincenzo Schep kwam tegen de kruising en gezien de vele kansen van Ajax was het onbegrijpelijk dat het nog maar 2-1 stond. Ook Bryce Touw maakte speelminuten: hij verving Marthijn Knippenberg. Een kwartier voor tijd viel toch de 3-1 toen de keeper van De Bilt een schot op doel los liet en Niels Zinga er al de kippen bij was om de bal over de lijn te werken.

Terug na een blessure mocht Gianni Rellum in de slotfase ook minuten maken, hij verving Vincenzo Schep. De Bilt ontwikkelde een heus offensiefje en Axel Weitz moest ern paar keer handelend optreden. Aan alle twijfel werd in de slotminuut een einde gemaakt toen Gianni Rellum een penalty mocht nemen en deze feilloos raak schoot (4-1).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.
Opstelling Ajax: Axel Weitz, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Marthijn Knippenberg, Bart Akahwakou, Kaj de Jong, Vincenzo Schep, Koen Blommestijn, Nick Klene, Anouar Moussa.
Wissels: Scott van Diggelen, Bryce Touw, Kik Boluyt, Gianni Rellum, Niels Zinga.

Share