Zaterdag 2 wint ook bij IJsselmeervogels….2-4

1920ijs-aja01

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Sjoerd Verkleij begonnen IJsselmeervogels 2 en Ajax Zaterdag 2 vanmiddag op de Westmaat met het onderlinge duel. Al na 6 minuten lag de bal in het net toen Marinio van der Vloot een pass van achteren gaf die door een spelers van IJsselmeervogels achter zijn eigen keeper werd gekopt (0-1). Ajax bleef de bovenliggende partij en uit een voorzet van Anouar Moussa kon Kaj de Jong uithalen maar zijn inzet was te zacht om de Spakenburgse goalie te verrassen. Na ruim een kwartier zagen we ook de eerste mogelijkheid voor IJsselmeervogels met een schot dat rakelings over het doel ging. Een strakke voorzet van de mee opgekomen verdediger Niels van der Steen werd door Koen Blommestijn net naast gekopt.

1920ijs-aja02

Vier minuten voor rust viel de 0-2 en dat was weer een eigen doelpunt toen een voorzet van Kaj de Jong door een speler van de thuisploeg de eigen keeper passeerde. Even later probeerde Anouar Moussa het met een volley maar deze ging rakelings over. Zo gingen we met een comfortabele voorsprong rusten.

1920ijs-aja03

De 2e helft was net begonnen toen IJsselmeervogels iets terug deed nadat een speler keeper Zandwijken kansloos liet met een geplaatste schuiver in de hoek (1-2). Jay Winter had in de pauze plaats gemaakt voor Bart Ahakwakou en na 10 minuten verving Marthijn Knippenberg Yarimo Janzen. Ajax kreeg weer kansen: zo kopte Vincenzo Schep op doel maar voorkwam de doelman met een goede reactie een doelpunt.

1920ijs-aja04

In de 62e minuut werd Anouar Moussa neergelegd in het strafschopgebied, kreeg een speler van IJsselmeervogels een tweede gele kaart en mocht Ajax een strafschop nemen die door Koen Blommestijn werd benut (1-3). Een kwartier voor tijd kreeg nog een speler van IJsselmeervogels rood na een forse overtreding op Bart Ahawakou. Anouar Moussa verliet het veld voor Niels Zinga en Kik Boluyt verving Nick Klene.

1920ijs-aja05

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zette Kaj de Jong uitstekend voor en kon Koen Blommestijn zijn tweede van de middag maken (1-4). Lang kon Ajax niet hiervan genieten want even later scoorde IJsselmeervogels uit de counter tegen na notabene een corner van Ajax (2-4). Zo wonnen de Amsterdammers uiteindelijk verdiend in Spakenburg en gaan met de andere club uit het vissersdorp aan kop in de reserve Hoofdklasse A.

Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Nick Klene, Jay Winter, Vincenzo Schep, Kaj de Jong, Koen Blommestijn, Anouar Moussa.
Wissels: Axel Weitz, Bryce Touw, Marthijn Knippenberg, Bart Ahakwakou, Kik Boluijt, Gianni Rellum, Niels Zinga.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share