Zaterdag 2 haalt uit tegen Argon Mijdrecht 5…1-10

1920arg-aja01bek

Verslag: Rob

Tegen reserve 3e klasser Argon Mijdrecht kwam Ajax al snel op voorsprong toen Koen Blommestijn een pass van Niels Zinga achter de doelman kopte voor de 0-1. Een paar minuten later volgde de 0-2 toen Kik Boluijt de bal van buiten de zestienmeter in de kruising schoot. Na 12 minuten volgde al de 0-3 toen Bryce Touw raak schoot via de keeper en acht minuten later volgde Anouar Moussa die fraai de 0-4 aantekende.

1920arg-aja07bek

Binnen het half uur was het al 0-5 door Zinga en zo werden de toeschouwers getracteerd op veel doelpunten op deze mistige avond. Hierna lukte het Argon om wat meer gegroepeerd te kunnen verdedigen en kwam Ajax niet verder dan wat kopballen en schoten van afstand. Ook keeper Scott van Diggelen kreeg sporadisch wat werk, maar echt getest werd de sluitpost niet in het eerste bedrijf. Zo gingen we rusten met een comfortabele 0-5 ruststand.

1920arg-aja02bek

Na de pauze zagen we Nick Klene voor Gianni Rellum en kreeg zowaar Argon een kans toen een speler met op Scott van Diggelen af kon lopen maar de keeper goed redde. Ook Ajax meldde zich regelmatig bij het doel van de tegenstander maar het vizier stond vooralsnog niet op scherp.

1920arg-aja03bek

Dat wijzigde in de 55e minuut toen Jay Winter van grote afstand raak schoot (0-6). Anouar Moussa werd vervangen door Kaj de Jong en Marinio van der Vloot kwam in het veld voor Niels van der Steen.

1920arg-aja04bek

Na bijna een half uur in de tweede helft werd het 0-7 door Kay de Jong na een vlotlopende aanval en even later zorgde Kik Boluijt voor de 0-8. In de slotfase bracht coach Detlef Le Grand nog Vincenzo Schep voor Jay de Winter. Een voorzet van de snelle linksvoor kon door Koen Blommestijn tot doelpunt gepromoveert worden (0-9). De tiende treffer werd gemaakt door Kik Boluijt die zo een hattrick op zijn naam schreef.

1920arg-aja05bek

Na geklungel in de verdediging moest zowaar Scott van Diggelen nog in actie komen maar de tweede redding van de avond was ook prima. Vlak voor tijd wist Argon vanuit buitenspelpositie toch tegen te scoren (1-10). Zo won Ajax dit duel eenvoudig en bekert verder in het toernooi

1920arg-aja06bek

Opstelling Ajax: Scott van Diggelen, Marthijn Knippenberg, Niels van der Steen, Bryce Touw, Kik Boluijt, Bart Ahakwakou, Jay Winter, Gianni Rellum, Niels Zinga,Koen Blommestijn, Anouar Moussa.
Wissels: Axel Weitz, Marinio van der Vloot, Nick Klene, Vincenzo Schep, Kaj de Jong.

Share