Gelijkspel Zaterdag 2 tegen Odin’59 2…2-2

1920aja-odi01

Verslag: Rob

De wedstrijd geleid door scheidsrechter Gijs Nefkens begon met een flinke vlagerige bries waardoor uw verslagger benieuwd was hoe dit het spel eventueel kon beinvloeden. De eerste kans was voor Odin ’59 toen aanvaller Frits Kramer na een vrije trap de bal net niet goed raakte. Even later was het wel raak: keeper Scott van Diggelen kreeg een schot niet onder controle en voor Yeray Calle Aragones was de rebound eenvoudig in te schieten (0-1).

1920aja-odi02

Ajax kon daar -behoudens een paar corners- aanvakeklijk weinig tegenover stellen. Dat veranderde na ruim een kwartier toen eerst de bal tegen de lat werd geschoten en Koen Blommestijn de bal daarna fraai in de verre hoek deponeerde (1-1). De inkt van het beschrijven van dat doelpunt was net droog toen Koen Blommestijn alweer de 2-1 achter keeper Barry van Dijk schoot. Ook Odin’59 deed van zich spreken met een schot op de lat waarna de rebound niet aan Frits Kramer was besteed. Vijf minuten voor rust was het wel raak toen dezelfde Kramer uit een hoekschop de bal over Scott van Diggelen in het doel kopte (2-2). Zo gingen we met een gelijke stand rusten.

1920aja-odi03

Beide ploegen begonnen slordig aan de tweede helft en het balverlies zorgde aan beide kanten voor kansjes zonder dat beide doelverdedigers zich al te erg moesten inspannen. Zo schoot Koen Blommestijn de bal in de 64e minuut weliswaar fraai langs keeper Van Dijk maar was door grensrechter Martijn Guldemond buitenspel geconstateerd. Bart Akahwakou verving Jay Winter en Marthijn Knippenberg moest plaats maken voor Bryce Touw. Anouar Mousa was dichtbij zijn eerste treffer, maar het afstandsschot ging rakelings naast.

1920aja-odi04

Vlak hierna werd de rappe spits vervangen door Yarimo Janzen en Gianni Rell kwam voor de moegestreden Kenneth Dames. Zo ging de wedstrijd naar het einde toe en moesten beide teams zich tevreden stellen met een gelijkspel hetgeen conform het wedstrijdbeeld was.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share