Zaterdag 2 pakt koppositie tegen Spakenburg…2-5

Verslag: Rob

Vanmiddag vond in Spakenburg in de Reserve Hoofdklasse A een heuse topper plaats tussen nummer één Spakenburg 2 en nummer twee Ajax Zaterdag 2 onder leiding van scheidsrechter Bert Wigchers.
Al na drie minuten werd de score geopend door de thuisclub: na balverlies van Marinio van der Vloot kon de spits alleen op keeper Weitz aflopen en liet hem kansloos (1-0). Het duurde even voordat het antwoord van Ajax kwam: een schot hoog over van Jay Winter. Even later was het wel raak toen Koen Blommestijn door de Spakenburger verdedging soleerde en fraai intikte (1-1). De topscorer van Ajax zorgde na een kwartier spelen ook voor de voorsprong (1-2).

Na 23 minuten was er een heuse hattrick voor de sympathieke spits toen hij de keeper en een verdediger kansloos liet met een geplaatst schot (1-3). Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit: na weer balverlies in de Ajax verdediging kon Spakenburg de stand wat draaglijker maken (2-3). Vlak voor de pauze was de marge weer twee toen verdediger Niels van der Steen een corner van Anouar Moussa kiezelhard inkopte (2-4). Zo maakten beide teams reclame voor het voetbal en deed deze topper tot nu toen zijn naam eer aan.

In de tweede helft ging het feest gewoon door: een fraaie trap 10 minuten na de pauze van Marinio van der Vloot op Koen Blommestijn betekende de 2-5. Spakenburg beperkte zich tot wat speldeprikken die eenvoudig door de Amsterdamse verdediging en keeper onschadelijk gemaakt konden worden. Bart Ahakwakou en Gianni Rellum vervingen Jay Winter en Vincenzo Schep op het middenveld.

Bijna was ook Anouar Moussa op het wedstrijdformulier bij de doelpuntenmakers gekomen na een voorzet van Koen Blommestijn maar de Blauwe verdediging wist zijn inzet te keren. Ook Bryce Touw en Kik Boluijt betraden het speelveld voor Niels van der Steen en Nick Klene. Vlak voor tijd kreeg Ajax nog een paar 100% kansen maar wist de score niet verder uit te bouwen. Zo was de aanval van Ajax op de koppositie geslaagd en zijn wij nieuwsgierig naar het volgende duel thuis tegen medekoploper Argon.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Axel Weitz, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Nick Klene, Jay Winter, Kevin Owusu Asare, Koen Blommestijn, Anouar Moussa.
Wissel: Scott van Diggelen, Bryce Touw, Bart Ahakwakou, Kik Boluijt, Kaj de Jong, Niels Zinga.

Share