Ajax zaterdag 3 verliest bij koploper Huizen 2

Ajax zaterdag 3 reisde op deze eerste zaterdag van november af naar Huizen voor de kraker tegen koploper Huizen 2. Huizen 2 wil niets liever dan linea recta terug naar de Reserve Hoofdklasse waar ze tot twee seizoenen terug vaste opponent was van Ajax zaterdag 2. In dit streven zijn de groen gelen al goed bezig met 16 punten uit 6 partijen en een nog ongeslagen status. Kortom, een mooie maar ook loodzware uitdaging voor onze mannen van het 3e die na een paar seizoenen van onderbezetting sinds vorig seizoen weer op volle oorlogssterkte zijn met vele teruggekeerde oude en bekende Ajacieden. Het gevolg was dat het 3e zich vorig seizoen meteen weer in de top van de Reserve 1e Klasse meldde en ook dit seizoen schurkt het 3e weer tegen de koppositie aan met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Op het schitterende sportcomplex De Wolfskamer werd om 11:30 uur afgetrapt op het hoofdveld, een plek die deze topper waardig is. Ajax 3 ging meteen vol op de aanval, maar moest in de 10e minuut al afscheid nemen van Erik Smits met een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Djoere de Jong. Inmiddels ontspon zich een open wedstrijd waar Ajax 3 veelvuldig op de Huizer helft te vinden was terwijl het afwachtende Huizen 2 het moest hebben van speldenprikken via lange ballen die ze over de Ajax defensie probeerde te plaatsen. Ondertussen blonk Ajax 3 uit in mooie cross passen en begon vanaf de 15e minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ajax werd steeds gevaarlijker met name Joe Lamptey leek moeilijk te beteugelen. In de 23e minuut een grote kans Tonnie Cusell. Hij werd in een overtalsituatie (3 tegen 2) aangespeeld door Lamptey (die de bal prachtig controleerde met het hoofd om vervolgens volgens Ajax normen met een mooie pas Cusell 1 op 1 te zetten), maar helaas keerde keeper Preston Ziessen zijn schot. In de 25e minuut pakte Ziessen tevens een afstandsschot van Lamptey. Ondertussen bleef het oppassen voor het reactievoetbal van Huizen die af en toe dreigend door kwamen met goede steekpassen.

In de 32e minuut zagen we een uittrap van Ajax doelman Dave Moen. Deze bereikte Cusell die door kopte op Lamptey, het kopduel won en de bal bijna over Ziessen stiftte. In minuut 39 werd Huizen gevaarlijk via een afstandsschot van Gerbert Gooier direct daarna gevolgd door een antwoord van Ajax. Een korte corner bereikte Tonnie Cusell, maar zijn zuivere diagonale schot belandde op de paal en de rebound ging helaas over. Ajax 3 kreeg helaas geen loon naar werken. Huizen was inmiddels wakker en produceerde een link afstandsschot via Jasper van Vark in minuut 43 gevolgd door een goede aanval die via links bij de spits van Huizen Niels van der Velde terecht kwam. Hij twijfelde geen moment, maar zijn schot werd via een wereldredding van Moen tot corner gedegradeerd. Met 0-0 werd kleedkamer opgezocht en dat was met een dubbel gevoel. Enerzijds had Ajax de voorsprong laten liggen aan de andere kant liet Huizen vlak voor rust zijn ware gezicht zien. Zou de wedstrijd hun kant op kantelen?

Begin tweede helft een tweede Ajax wissel … Tommy Clobus werd vervangen door Matthew Renfurm. Inmiddels pakte Huizen door en werd de volgende grote kans door Richard Lynch net weggetikt voordat er een Huizen voet tegenaan gezet kon worden. In de 61e minuut moest Moens het antwoord schuldig blijven op een identieke aanval als in de eerste helft. Ditmaal maakte Van de Velde de voorzet van de zijkant van dichtbij wel af … 1-0 voor Huizen. Volgens de grensrechter was het in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Liesdek ging hier niet in mee. Ajacied Mick Stefens mocht in de 63e minuut aanleggen voor een vrije schop. Deze werd via het hoofd van Rico Wilhelm net naast gekopt. De 73e minuut dan. Een mooie Ajax combi bereikte Renfurm … echter zijn diagonale schot werd gekeerd door Ziessen. Met nog elf minuten op de klok speelde Lamptey Mick Stefels vrij die hem in de korte hoek tikte. Ik telde hem al, maar doelman Ziessen was attent en keerde het lederen monster. Huizen antwoordde met een diagonaal schot van Batman. Huizen loerde op de 2-0 en die kwam in de 83e minuut na een knal vanuit de 2e lijn van Van der Velde op de dwarsligger … de rebound werd gretig binnengetikt door Van Vark. Ajax 3 gooide alles op de aanval, maar kreeg hiervoor de rekening drie minuten voor tijd gepresenteerd. Man of the match Van der Velde werd vrij gespeeld in het strafschopgebied en maakte de 3-0 wat tevens de eindstand was. Een zure nederlaag met een te hoge uitslag tegen een effectief Huizen die met hun speeltype hun zaken goed voor elkaar hebben en zo zijn koppositie verstevigde.

Opstelling Ajax zat.3 : Dave Moen, Richard Lynch, Rico Wilhelm, Erik Smits (10. Djoere de Jong), Mick Stefels, Giorgio Tsie, Sander Mienis, Joe Lamptey, Tonnie Cusell, Sirik Goeman, Tommy Clobus (46. Matthew Renfurm)

Verslag en foto’s: Paul Buffing

Share