competitie: weer een gelijkspel !

Verslag: Marcel

Op een winderig en kil sportpark De Toekomst scheen op het kunstgrasveld (het hoofdveld was bevroren) nog wel een winterszonnetje, maar was deze zon ook na negentig minuten voetbal nog aanwezig ??? De belangen waren bij een ieder duidelijk … winnen was het devies, want je mag ploegen net boven je niet uit het oog gaan verliezen en ook Zwaluwen kon de puntjes natuurlijk goed gebruiken.

Het leek wel of beide teams last hadden van de druk die erop stond, want maar heel moeizaam kwamen beide teams uit de startblokken. Toch was het Ajax dat de eerste kans kreeg in de 15e minuut: Siver Abdulrahman testte de vuisten van oud-Ajax doelman Raymond Homoet, die bekwaam redde. Het was voor de rest zoeken naar echte kansen, zowel Ajax als Zwaluwen’30 kregen wel mogelijkheden maar daar bleef het bij. Wel was het balbezit in de eerste helft overduidelijk voor Zwaluwen ’30, veel leverde dat echter niet op. Ajax kreeg de beste uitgespeelde kansen. Zo ook vlak voor rust toen Kevin van Baarlen de vuisten op zijn weg vond van (wederom) Raymond Homoet, die zijn ploeg in de eerste helft op de been hield bij de spaarzame kansen c.q. aanvallen van de Amsterdammers.

Verkleumd verlieten de toeschouwers tijdelijk het speelveld om zich op te warmen in de kantine, want warm van die eerste helft zijn deze zeker niet geworden daarvoor was dit duel te matig. Na rust begon Ajax hoopgevend door wat feller op de bal te zitten, maar dit spelbeeld was van tijdelijke aard. Zwaluwen pakte de draad weer op en had ook nu weer het meeste balbezit. Gek genoeg waren toch de grootste mogelijkheden voor Ajax, zo ook in de 65e minuut toen Leandro Resida het eerste serieuze schot op doel gaf van de tweede helft, gevolgd door een prima aanval over diverse schijven een kwartier voor tijd toen uiteindelijk invaller Kurdo Mohamad net tekort kwam om de bal binnen te schieten.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Zwaluwen dat in de 77e en in de 83e minuut twee uitstekende kansen kreeg via Ricardo Appelman en Roel de Vries, maar zij vonden de meest constante speler van de eerste seizoenshelft – doelman Dennis van der Kraan- op hun weg. Vergeten we bijna dat tien minuten voor tijd de bal nog van de lijn werd gehaald na een corner, om maar eens aan te geven dat Ajax in deze fase van de wedstrijd niet mocht mopperen! Het laatste wapenfeit van Ajax was een kopbal van Siver Abdulrahman die net naast ging net voor het verstrijken van de wedstrijd. Wederom eindigde in een thuiswedstrijd gelijk. Het was de vijfde van de zeven.

Conclusie : schiet Ajax hier iets mee op? Hebben we een punt gewonnen of verloren? Vast staat wel dat het de tweede helft van de competitie erop of eronder gaat worden en nog meer dan nu wordt iedere wedstrijd een finale. Ajax hoeft niet te wanhopen, want de concurrenten zijn nog allemaal in zicht. Behalve de duels tegen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk waren we niet de mindere t.o.v onze tegenstanders en had er veel meer ingezeten als wij maar die spits hadden die er gewoon een paar inknalt. Dat is het grootste euvel: het scorend vermogen is gewoon veels te laag, want voor de rest hoeven we ons niet te schamen en daarom is er nog steeds hoop op een mooie toekomst voor Ajax in de hoofdklasse. Een ieder zal echter goed moeten beseffen dat het nu wel menens is geworden !!! De eerste opponent na de winterstop is thuis tegen IJsselmeervogels en dus een mooie uitdaging om de tweede seizoenshelft goed mee te beginnen.

Tot slot: als schrijver van deze verslagen wens ik alle mensen die Ajax zaterdag een warm hart toedragen fijne feestdagen toe en uiteraard ook alle betrokkenen van het 1e team (technische staf, begeleiders en de spelers) !
Fijne dagen en alvast een gezond en sportief 2009 toegewenst!!

Ajax – Zwaluwen ’30/Henver 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: G.J. Beltman.

Toeschouwers: 300.

Ajax: Van der Kraan, Van Moerkerk, De Bruijne, Onclin, Westmaas, Abdulrahman, Coronel, Biesot, Van Baarlen (80. Klokkemeijer), Resida, Lie-A-Kwie (63. Mohamad).

Zwaluwen ’30/Henver: Homoet, Leeflang, Joren, Owusu, Appelman (83. Parris), Kaleveld, De Groot, Van de Woude (60. De Vries), Neuvel, Zwarthoed, Moudou.

Klik hier voor veel meer foto’s van dit duel.
Klik hier voor het verslag van Zwaluwen ’30 en hier voor een artikel op Voetbal Op Zaterdag.

Share