Zaterdag 2 pakt periodetitel na winst op Argon 2

1920aja-arg06

Verslag: Rob

Na de overwinning in Spakenburg stond vamiddag weer een heuse topper op het programma want tegenstander Argon is gedeeld koploper dus de winnaar doet goede zaken in de competitie en pakt tevens de periodetitel.

1920aja_arg02.jpg

Ajax had zoals verwacht een groot overwicht in het begin omdat Argon zich ver op eigen helft terug trok. Al na een minuut of tien kreeg de thuisploeg een grote kans via Anouar Moussa die kon uithalen maar de keeper op zich weg vond.

1920aja_arg03.jpg

Dat was echter uitstel want na 20 minuten was het wel raak toen de behendige spits de bal goed aannam in het strafschopgebied en fraai in de verre hoek raak schoot (1-0). Argon moest hierdoor de verdedigende stellingen verlaten en waagde zich meer op de helft van Ajax. De ploeg uit Mijdrecht kreeg een grote kans tien minuten voor rust: na een overtreding van Axel Weitz in zijn eigen strafschopgebied volgde een indirecte vrije trap die door de doelman zelf onschadelijk werd gemaakt. Even later was er weer een vrije schop die rakeling over werd gekopt en zo bleef het bij rust bij de krappe voorsprong.

1920aja_arg04.jpg

Na de pauze zagen we Niels van der Steen die de van een blessure teruggekeerde Jake Wollgarten verving. De eerste kans was al snel voor Argon dat echter hoog over het doel van Axel Weitz schoot. Even later dacht Niels van der Steen de 2-0 in te koppen uit een corner maar om onduidelijke redenen kreeg hij een vrije trap tegen. Met nog een half uur spelen zorgde Koen Blommestijn voor de bevrijdende treffer (2-0). Ook Argon kreeg nog kansen, zo schoot de ingevallen spits de bal vrijstaand voorlangs het doel.

1920aja_arg05.jpg

Vlak voor het einde kon Kaj de Jong nog op het doel van de tegenstander aflopen, maar zijn schot ging naast. Niels Zinga verving Anouar Moussa voor de laatste ogenblikken in deze partij die dus door Ajax gewonnen werd waardoor de ploeg van trainer Le Grand niet alleen aan kop staat maar ook de eerste periode heeft veroverd.

1920aja_arg01.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share