Ajax 5 wint ook topduel van Quick

Als je de landelijke klassieke veteranen competitie als een spoorwegnetwerk zou zien, zou je onderscheid kunnen maken tussen de boemeltjes. De ploegen onder plek vijf en die van de top vijf. De sneltrein komt bijna altijd, maar soms liggen er blaadjes op de rails en kan er vertraging optreden. De standaard titelkandidaten HBS, AFC, Sparta en Ajax vormen de hogesnelheidslijn en daar wil je inzitten! Dit seizoen vertrekt de HSL vanuit Amsterdam en uit de hofstad Den Haag met een tot op heden een feilloze dienstregeling door het gehele land. Zoals gebruikelijk hebben deze TGV ‘s strakke kleuren met krachtige namen. Die uit Mokum; wit met een rode baan in het midden met de prachtige naam Ajax. Die uit de groenste stad van Nederland in fraai donkerblauw luisterend naar de snelle naam Quick met een prachtig witte haan op de zijkant waar de gemiddelde Fransman van in vervoering raakt. Ja, inderdaad dus niet HBS maar Quick ontpopt zich als titelkandidaat.

Terugblikkend in het spoorboekje van de laatste acht haltes van Ajax 5 zie we het volgende.
Halte 1 Haarlem; Koninklijke HFC uit 0-4 soepele start,
Halte 2 Amsterdam; Hercules thuis na eenmaal op toeren te zijn gekomen (2-2 rust) een conditionele sterke 5-2 zege.
Halte 3 Utrecht; Kampong probeerde de trein bij te houden, maar alleen superman kan een trein bijhouden, 0-4.
Halte 4 Amsterdam; HVV thuis, volgens de machinist van de trein Chris van Eck had de trein nog nooit zo soepel gereden 5-1.
Halte 5 Oegstgeest; ASC … bewonderend stonden de Oegstgeesters te kijken hoe het rood witte gevaarte door de plaats denderde …0-9. Gelukkig heeft de Sportman Combinatie dezelfde voornaam.
Halte 6 Amsterdam; UVV Black Devils 6-4. Even dacht men dat Ajax 5 te hard door de stad zou rijden met 3-0 na 15 minuten. Het werd een mooie pot met amusementswaarde 10.
Halte 7 Amsterdam; smullen tegen Sparta want er was ruimte tussen de linies en daar weten de Old Heroes wel raad mee … 3-0. Dat de conducteur (lees: scheidrechter) zijn fluitje kwijt was maakte zelfs niet uit, fluitend op zijn vingers ook hier geen vertraging.
Halte 8 het mooie Delft; Concordia … lof alom na een eclatante 0-8.

Aangezien de verhalenverteller van Quick soort gelijke loftuitingen kon overleggen hoefde je geen hersenchirurg te zijn om te begrijpen dat bij de 9e halte in ieder geval één TGV een rood stopsein zou krijgen. Één van de twee teams (of misschien zelfs beide bij een gelijkspel) zou voor het eerst punten verspelen. Ajax was in de eerste 25 minuten heer en meester na een terechte 1-0 voorsprong werd het een open pot. Quick nam in de tweede helft het initiatief, maar beide elftallen beschikten over een geweldige sluitpost. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de onzen die zo de 100 procent score blijven behouden. 27 punten uit 9 wedstrijden lijkt een enorme weelde. Echter, het gaatje is maar drie punten ten opzichte van het verrassende Quick maar wel ontzettend lekker. Volgende week … halte 10 Rotterdam, VOC. Scherpte vereist! Iedereen instappen.

Tekst: Paul Buffing

Share