voorbeschouwing: Noordhollandse derby op De Toekomst (UPDATE !!!)

Nog eenmaal alles geven en Ajax kan genieten van een welverdiende rust. Iedereen heeft uiteraard z’n stinkende best gedaan, de winterstop is in aantocht maar Ajax kan allerminst terugkijken op een bevredigende eerste seizoenshelft. Negen punten werden er verzameld en dat verklaart direkt de laatste plaats in de rangschikking. Een overwinning op Zwaluwen ’30 is dan ook broodnodig om de hervatting na de winterstop met vertrouwen tegemoet te zien. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen een tegenstander die ook de punten nodig heeft om uit de gevarenzone weg te blijven.
Ajax en Zwaluwen ’30 troffen elkaar nog nooit op het hoogste amateurniveau. In de eerste klasse troffen beide teams in het verleden elkaar wel menigmaal en waren qua resultaat gewaagd aan elkaar. Zwaluwen ‘30 acteert voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse maar was vorig seizoen ingedeeld in de Hoofdklasse A. Een puik seizoen draaide de promovendus toen en de complimenten over het veldspel waren talrijk. Dit seizoen werd er aardig gestart maar met name een punt uit de laatste vijf wedstrijden moet de Horinezen niet lekker zitten. Ajax behaalde uit de laatste vijf duels drie punten en dus lijken ons alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke Noordhollandse derby. Wij hopen op een stuk reclame voor het zaterdagvoetbal, zodat er misschien door de pers (met uitzondering van Metropoolsport van De Telegraaf en Noordhollands Dagblad) in Noordholland eens verder gekeken wordt dan de neus lang is en niet alleen aan zondaghoofdklassers aandacht wordt geschonken. Het blijft immers uniek dat dit seizoen drie (vergeet vooral Volendam niet !) ploegen Noord-Holland vertegenwoordigen in de Hoofdklasse.

foto: www.fcvolendam.nl

Leuk weerzien ook voor Zwaluwen ’30-doelman Raymond Homoet (foto) die jarenlang het doel van Ajax verdedigde en sinds dit seizoen (na uitstapjes bij Elinkwijk en de profs van Volendam) weer terug is op het oude nest. Hetzelfde geldt ook voor Pip Whien die dit seizoen deel uitmaakt van de selectie van Ajax (maar door blessures nog niet veel in actie kwam) en afkomstig is van Zwaluwen ’30. Ook Rene Biesot heeft overigens een Zwaluwen ’30 verleden. Scheidsrechter de heer G.J. Beltman fluit om 14.30 uur voor de aftrap. Toegang is ook nu weer gratis !

de website VOETBAL OP ZATERDAG besteed, naast uiteraard Spakenburg-IJsselmeervogels, uitgebreid aandacht aan deze derby !

Share