Ajax verliest van SteDoCo in Hoornaar … 3-0

Verslag: Rob

Na de derde winst op rij en in de wetenschap dat tegenstander SteDoCo vorige week in Lisse had verloren, was het vanmiddag in Hoornaar voor beide clubs een heuse zespunter: de winnaar kan weer omhoog kijken en de verliezer voelt de hete adem van de andere teams in de staart van de competitie in de nek hijgen. Door de blessure van Kenneth Misa Danso moest trainer Yuri Rose puzzelen maar met het vervangen van de spits door Ricardo Fransberg hield de coach vast aan het de laatste tijd zo succesvolle 4-4-2 systeem met opkomende backs.

Ongetwijfeld was het zijn bedoeling om terug te plooien en in de omschakeling voor gevaar te stichten, maar na de minuut stilstand in het kader van de actie tegen racisme had SteDoCo andere plannen, zette veel druk op de defensie en het middenveld van Ajax waardoor de opbouw werd verstoord. De voorwaartsen moesten meer verdedigen dan hun lief was en als de bal toch voorin geraakte werden de verkeerde keuzes gemaakt of slordig balverlies geleden. Het was dus niet verrassend dat de thuisploeg de score opende: in de 20e minuut ontsnapte Vincent Verheul aan de aandacht van de Ajax defensie en haalde uit voor de op dat moment verdiende voorsprong. Voor het wedstrijdbeeld maakte het weinig uit: SteDoCo wilde meer, bleef dus hoog druk zetten en de Hoornaarder spitsen bleken een plaag voor de Amsterdamse achterhoede. Vijf minuten voor rust werd het duel in feite definitief beslist: Joran Schröder had al diverse mogelijkheden gehad maar wist nu eindelijk doelman Ruben Zandwijken te verschalken voor de 2-0.

In de rust wisselde Yuri Rose in een poging het tij te keren spits Illias Boudouni voor verdediger Moiz da Silva, die echter wel in de voorhoede ging spelen. Dat spits Ralph Jurka hiermee op de bank bleef zitten, verraste echter wel de paar aanwezige kleumende Ajax supporters omdat het maken van doelpunten de eerste prioriteit had teneinde nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Bijna leek Romano de Jonge na een uur spelen te slagen in deze opzet toen de middenvelder uit een hoekschop kon inkoppen maar keeper Mark Smith wist zijn inzet met behulp van de lat te keren. In plaats daarvan zorgde Joran Schröder er weer voor dat het gloednieuwe scorebord in werking werd gezet toen hij op fraaie wijze de bal over Zandwijken lobte (3-0). Hiermee was de eindstand bepaald en ook het inbrengen van Jake Wollgarten en Jack van Moerkerk bracht hier weinig verschil in.

Zo verloor Ajax verdiend en moet het de komende weken uit een ander vaatje gaan tappen om in de resterende wedstrijden tot de winterstop niet nog meer schade op te lopen, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen promovendus Ter Leede.

1920ste-aja04

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

SteDoCo – AJAX 3-0 (2-0)
Doelpunten: 20. Vincent Verheul 1-0, 41. Joran Schröder 2-0, 65. Joran Schröder 3-0
Scheidsrechter: de heer J. Aafouallah
Gele kaarten: Kyle Doesburg (SteDoCo), Jack van Moerkerk (Ajax)
Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Etienne Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Bram van Eijk, Benjamin van Wanrooij, Jesse Wielinga, Joran Schröder (79. Kyle Doesburg), Vincent Verheul, Jason Wall, Marlon Pereira
Opstelling AJAX: Ruben Zandwijken, Mitchel Bormann, Glenn van Zoolingen, Siver Abdulrahman, Serghino Sanches (68.Jake Wollgarten), Marijn Sterk, Timo van Roemburg, Mitchell Burgzorg (75.Jack van Moerkerk), Ricardo Fransberg, Romano de Jonge en Illias Boidouni (46.Moiz da Silva) 

MEDIA:
– Klik hier voor het verslag van SteDoCo.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag uit het AD.

Share