Zaterdag 2 speelt gelijk tegen Roda’46 in Leusden…1-1

Koploper Ajax Zaterdag 2 heeft gisteren gelijk gespeeld bij middenmotor Roda’46 2. Nadat het bij rust 0-1 stond door een doelpunt van Kay de Jong, wisten de Leudenaren na rust toch nog een gelijkspel af te dwingen (1-1).

Verslag: Rob & Andre

Onder leiding van scheidsrechter Jasper Jongejan begon Ajax voortvarend aan het duel en al snel kon Kaj de Jong uithalen maar zijn schot ging over. De ploeg van trainer Detlef Le Grand moest wel oppassen voor de snelle counters van Roda ’46 die veelvuldig de ruimte achter de verdediging van Ajax wisten te vinden. Net na het half uur was het toch raak: Kaj de Jong omspeelde de keeper en zo werd het 0-1, hetgeen ook de ruststand was.

In de tweede helft kreeg Ajax al direct een grote mogelijkheid om te scoren. Een voorzet van Kenneth Dames vanaf de rechterkant werd door Koen Blommestijn naast gekopt en even later ging een achterwaartse kopbal van Marinio v/d Vloot, na een verre inworp van Niels v/d Steen rakelings over de lat en een solo van ,,Hakim,,Anouar Moussa strandde op de verdediging van Roda’46. Het team uit Leusden, dat gesteund werd door een fanatiek meelevende supportersschare, gooide er wat meer fysiek tegen aan en schuwde de duels niet. Bij het uitverdediging ging het achterin fout bij Ajax: in de 63e minuut werd de bal vrloren, de aanvaller van Roda,46 kreeg vrije doortocht en liet Scott van Diggelen kansloos (1-1).

Trainer Detlef le Grand greep in en wisselde Nick klene en Jay Winter voor Gianni Rellum en Bryce Touw. Een kwartier voor tijd claimde heel Roda’46 een strafschop na een vermeende handsbal, de toe gekende vrijetrap ging in het zijnet. Ajax kon niet uit de stevige duels blijven. De scheidsrechter beoordeelde sommige duels wel erg één kant op en beloonde de Ajacieden met drie gele kaarten.

De sterk spelende Kaj de Jong werd gewisseld voor Bart Akawhakou voor de laatste 10 minuten. Het slotoffensief kwam te laat van Ajax, al had Vincenzo Schep nog bijna de winnende op zijn schoen maar zijn volley ging in blessuretijd rakelings over de lat. Voor Ajax betekende dit duur puntverlies, maar omdat de achtervolgers ook punten lieten liggen blijft Ajax koploper in de Reserve Hoofdklasse. Odin’59 volgt met één punt achterstand.

Opstelling: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Jay Winter, Nick Klene, Vincenzo Schep, Kaj de Jong, Koen Blommestijn, Anouar Moussa,
Wissels: Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Bart Akahwakou, Gianni Rellum, Niels Zinga.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Verslag volgt later.

Share