Zaterdag 2 verliest van stadsgenoot DVVA 2 (1-2)

1920aja-dvv01

Verslag: Rob

Tegen laagvlieger DVVA 2 begon Ajax Zat. 2 vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Arlo Hemkes met een oude bekende in de spits: doordat Koen Blommestijn naar het eerste was over geheveld, kreeg Ralph Jurka weer speeltijd. DVVA begon brutaal en zette vrij vroeg druk. Zo ontspon zich een interessante eerste helft waarbij beide ploegen wel mogelijkheden maar vooralsnog geen echte kansen kregen.

1920aja-dvv02

Uit een vrije trap volgde in de 25e minuut de 0-1 toen Edzo Kloosterboer kon uithalen en Scott van Diggelen in de verre hoek wist te passeren. Ajax probeerde hierna wel de gelijkmaker te forceren maar het spel was te slordig om echt gevaarlijk te worden voor het doel bv van de tegenstander en zo gingen we met een achterstand de rust in.

1920aja-dvv03

Na de pauze zagen we Kevin Owusu Asare, Gianni Rellum en Vincenzo Schep in de ploeg en al snel kreeg Ajax een grote kans maar het schot van Ralph Jurka ging voorlangs. Het spel ging op en neer en in de 53e minuut volgde weer een mogelijkheid voor Jurka maar zijn schot ging rakelings naast. Zo startte Ajax het tweede bedrijf duidelijk beter dan de eerste helft maar moest wel beducht zijn op de gevaarlijke uitvallen van DVVA.

1920aja-dvv04

Ook Bryce Touw kwam in het veld voor Niels van der Steen. Na ruim een uur spelen volgde de 0-2 toen een van richting veranderd schot van Maarten Dekkers keeper Scott van Diggelen te machtig bleek. Een kwartier voor tijd kreeg Ajax toch de dikverdiende treffer toen Ralph Jurka een voorzet van de flank binnen tikte (1-2). Kik Boluyt verving de moegestreden aanvoerder Nick Klene en uit een vrije trap kopte Marinio van der Vloot over het doel van DVVA.

1920aja-dvv05

Ajax zette nog meer druk en gaf zo ruimte weg waar de stadsgenoot van probeerde te profiteren middels snelle uitvallen en tikte de tijd verder in het nadeel van de thuisploeg en verloor Ajax niet geheel terecht maar kon het zichzelf verwijten dat de matige eerste helft tot dit resultaat had geleid.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Jay Winter, Kaj de Jong, Bart Akahwakou, Ralph Jurka, Nick Klene, Niels Zinga.
Wissels: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Vincenzo Schep, Gianni Rellum, Kik Boluyt, Kevin Owusu Asare.

Share