Ajax 3 onderuit bij Zuidvogels 2

Ajax 3 reisde afgelopen zaterdag voor de tweede keer deze maand af naar Huizen om het nu aan de andere kant van sportpark De Wolfskamer op te nemen tegen Zuidvogels 2. Beide ploegen staan net onder de top en het verschil op de ranglijst was voor de wedstrijd slechts één punt in het voordeel van Ajax.

Vanaf de aftrap werd de verwachting van twee aan elkaar gewaagde ploegen waargemaakt. In de 2e minuut was Zuidvogels al gevaarlijk met een kopbal gevolgd door het antwoord van Ajax in de 7e minuut toen een vrije schop van de zijkant in de handen van keeper van Wagtendonk belandde. Ondanks dat Ajax de eerste 20 minuten het meeste balbezit had was Zuidvogels het gevaarlijkst voor de goal resulterend in een net niet effectief genoeg zijnde volley en een kopbal net naast. In de 27e minuut gaf Tommy Clobus een listige bal achter de verdedigers van Zuidvogels waar Tonnie Cusell wel raad mee wist. Echter, zijn inzet ging net niet voorbij de keeper. In de 30e minuut bereikte een prachtige pas van achteruit opnieuw Cusell die de bal goed inschoot, maar met een weergaloze redding tikte Roy van Wagtendonk de bal over de lat. Je voelde dat Ajax de wedstrijd (die gelijkwaardig was) naar zich toe aan het trekken was onderstreept door Clobus die op aangeven van Mienis de bal in de handen van de keeper schoot in de 35e minuut. Twee minuten later zag de wereld er ineens heel anders uit toen Emanuel Davies een combinatie opzette, de bal terug kreeg op de rand van het strafschopgebied en zich geen moment bedacht toen hij één seconde ruimte kreeg om met een streep in de verre hoek via de paal de 1-0 aan te tekenen. Ajax wilde voor de rust nog orde op zaken stellen en viel furieus aan. Op slag van rust kwam een vrije schop uiteindelijk al combinerend bij Cusell die tussen een woud van spelers toch de bal van dichtbij onder doelman van Wagtendonk doorschoof voor de 1-1.

Zo begon Ajax met een goed gevoel aan de tweede helft. Opnieuw kreeg je het gevoel dat Ajax het wedstrijdbeeld zou bepalen. Een listige bal van Clobus werd net voorlangs geschoten. Met bijna een uur op de klok opnieuw een actie Clobus … bijna raak, rebound voor Sander Mienis maar helaas geen treffer. De kansen, groot en klein, bleven ondertussen over en weer gaan in een heerlijke wedstrijd. Na ruim een uur spelen liet de ingevallen Rashan Wolff zich namens Zuidvogels gelden. Via een één-tweetje speelde hij zich vrij om vervolgens met een fraai diagonaal schot doelman Dirk Roelofsen kansloos te laten (2-1). Meteen hierop volgde een dubbele wissel aan Zuidvogels kant Geraily Macnack en Jeffrey Sluis betraden het veld, 2 jonge snelle spelers voor op de counter aangezien Ajax opnieuw verwoed de aanval zou zoeken. Ook Marco Ruitenbeek bracht zijn wissels in de hoop het tij te keren Robert Stuut kwam en even later kwam ook Jeremy van Eijsden binnen de lijnen. In de 71e minuut verzilverde Clobus bijna een goed genomen corner. Deze viel alsnog voor de voeten van Mienis die hem binnen tikte, maar de bal had net niet genoeg snelheid zodat deze geruimd kon worden door de Zuidvogels defensie. Alles of niets was het devies ! Matthew Renfurm werd gebracht voor Tommy Clobus. Ondertussen was Zuidvogels continue dreigend en levensgevaarlijk in de omschakeling vooral Macnack en Wolff lieten zich met fris elan gelden. Met nog 10 minuten op de klok een grote kans voor de thuisclub, maar Dirk Roelofsen kon redding brengen. Een minuut later stond iedereen niet op te letten toen Zuidvogels de toegewezen vrije trap razendsnel nam en ongehinderd op de Ajax goalie kon afstormen om vervolgens eenvoudig de 3-1 te scoren. Wie dacht dat het toen gespeeld was kwam bedrogen uit, want Ajax ging furieus op jacht na de aansluitingstreffer en misschien meer ? Hierdoor kreeg Zuidvogels een levensgrote kans via de counter, maar in plaats van af te spelen schoot Macnack zelf wild over en leefde Ajax nog. Zuidvogels was er niet gerust op, want de vrije schop van Mick Stefels ging net naast en de corner die daarop volgde eveneens maar daar bleef het bij. Zo verloor Ajax deze Britse wedstrijd, maar was de inzet tot het eind zeker een compliment waard tegen een uitstekende tegenstander.

Verslag: Paul

Share