Ajax verliest oefenduel van Hollandia…2-3

1920aja-hol01

Verslag: Rob

Ajax oefende vanavond, onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge, tegen zondag-hoofdklasser Hollandia met de ex-Ajacieden Bart Spil in de basis en Sonny Pronk geblesseerd op de tribune. De eerste kans was voor de gasten uit Hoorn toen Bart Spil tegen keeper Ruben Zandwijken schoot, maar even later was het Koen Blommestijn die voor de 1-0 zorgde. Binnen het kwartier stond het alweer gelijk toen een speler van Hollandia nu wel Zandwijken wist te passeren (1-1). Hierna was het wachten tot het half uur tot wij de volgende mogelijkheid zagen toen Bart Spil het van afstand probeerde maar ver naast schoot.

1920aja-hol02

Even later was het wel raak. Een snelle uitval werd goed uitgespeeld door de Hoornse voorhoede (1-2). Hiermee was de koek nog niet op, want een opnieuw snel uitgevoerde aanval sneed in de 37e minuut dwars door het hart van de defensie en werd koeltjes afgerond (1-3). Met deze stand gingen we ook rusten.

1920aja-hol03

Coach Yuri Rose kwam na de pauze met diverse andere spelers en ook bij Hollandia zagen wij enkele nieuwe gezichten. Het wedstrijdbeeld bleef echter ongewijzigd. Ajax viel aan en Hollandia was gevaarlijk in de omschakeling. Het tempo lag onverminderd hoog, maar meer dan een paar mogelijkheden werden aan beide kanten niet gecreëerd tot zo’n twintig minuten voor tijd toen Toer Bouwman uit een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg voor de 2-3.

1920aja-hol04

Bijna had hierna Mitchel Bormann de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn poging ging net over het doel. Ook een poging van Jack van Moerkerk wist het net niet te vinden en zo won Hollandia deze leuke oefenwedstrijd met 2-3.

1920aja-hol05

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share