ODIN ’59 uit speciale wedstrijd voor Mitchel Bormann

Mitchel Bormann kwam aan het begin van het seizoen over van ODIN ’59. De tegenstander van morgen en dus een speciale wedstrijd voor de rechterverdediger die van origine aanvaller is.

“Ja, dat klopt. Nadat ik in 2018 van VSV (nu 3e klasse zondag) naar ODIN ’59 (3e divisie) ging vertelde mijn toenmalige trainer Richard Plug (huidige trainer van VVSB, red.) dat hij me in zijn systeem zag als een rechterflank speler. Dus meer als moderne opkomende back. Ik gaf aan als mij dat meer speelminuten zou opleveren ik daar voor open stond. Zo greep in mijn kans. Ik heb daarnaast nog sowieso de leeftijd om mezelf te ontwikkelen en wil ik dat ook omdat ik de ambitie heb om zo hoog mogelijk te spelen.”

Je speelde dus slechts één seizoen bij ODIN ’59. Waarom koos je voor Ajax ?

“Heel simpel. Ajax is toch Ajax, ook voor een amateurspeler. Jan Fleijsman (teammanager) gaf begin dit jaar aan dat Ajax in gesprek wilde. Dat heb ik gedaan en heb ook met Yuri Rose (trainer) gezeten. Ajax wilde me echt halen voor de positie van rechtsachter. In een 3-5-2 systeem was ik dat gewend bij ODIN ’59, maar Ajax speelt meestal anders. Althans, dat dacht ik. Maar hier moeten we meerdere speelwijzen spelen en dat moest ik goed bepraten. Inmiddels variëren we best vaak met onze speelwijze. Ik vind het allemaal prima als ik maar speel. Daarnaast ondersteunen alle faciliteiten van deze profclub mij uiteraard bij m’n ambities. Als je ziet hier op De Toekomst wat er allemaal is aan mogelijkheden is dat fantastisch natuurlijk. Niet alleen allerlei voetbalvelden met verschillende ondergronden, maar ook alles eromheen van fysio tot krachthonk en van sporthal naar soccersquash bak. Alles ademt voetbal en dat daagt je uit om jezelf te ontwikkelen. Ook persoonlijk word ik als nieuweling geweldig begeleid en ik kijk nu al uit naar ons trainingskamp begin januari op Gran Canaria. Het klinkt raar wellicht, maar ik stond echt te kijken dat wij als spelers zelf niet een bedrag hoeven bij te dragen. In het recente verleden was ik al aan het sparen om mee te kunnen hahaha.”

Zaterdag dus tegen je oude club. Zin in ?

“Ja, onwijs. Deze datum staat natuurlijk al een paar maanden onderstreept in mijn agenda. Ik heb het echt geweldig naar m’n zin gehad bij ODIN ’59. Een toffe groep en geweldige trainersstaf, maar ook de clubmensen om het team heen. Daar zie je overigens ook het verschil met Ajax. Bij Ajax zijn wij natuurlijk niet het belangrijkste team binnen de club, de blikvanger zeg maar. Zowel bij VSV (“echt een moordjaar in de eerste klasse gehad nadat we kampioen werden in de 2e klasse”) als bij ODIN ’59 is het 1e waar alles om draait binnen de club. Maar ook de gezelligheid kent een andere dimensie. Die is er zeker ook hier, maar is qua gevoel anders. Minder volks zeg maar. Maar als ik de 30 ruim gepasseerd ben dan kan ik altijd nog lager gaan spelen en kiezen voor gezelligheid als belangrijkste randvoorwaarde.”

Waar kijk je speciaal nog naar uit zaterdag ?

“Nicky Eekhout. Hij was al bij VSV m’n maat en we hebben al zoveel gelachen met elkaar, maar zaterdag moet hij oppassen dat ie de puntjes niet gaat weggeven hahahaha. Hij is ook nog supporter van een andere club, maar daar heeft hij meer last van dan ik hahaha. Ik weet dat Ajax het traditioneel moeilijk heeft in Heemskerk, maar ik hoop het resultaat van vorig jaar (1-3 zege Ajax) toch te benaderen hoor. Na afloop krijgt Nicky echt wel wat te drinken van me wat het resultaat ook is. Eigenlijk is het naar deze wedstrijd toeleven al heerlijk. Kijk maar in m’n telefoon!”

Share