competitie: zouteloze 0-0 in Veenendaal

Klik hier voor meer gratis...

Verslag: Marcel

Het affiche belooft altijd wel wat. De laatste wedstrijden tegen DOVO stonden altijd in het teken van veel strijd en voetbal dat gespeeld werd op het randje. Zal Ajax dat vandaag ook doen om de broodnodige punten mee naar Amsterdam te nemen….. in een week waar weer veel achter de schermen gebeurd is (opnieuw verlieten 2 spelers onze selectie). De beginfase was flets, hoewel in de 9e minuut Ajax via Alex de Bruijne een goede kopkans kreeg. Zijn bal verdween ruim naast het doel, aan de andere kant was het Brayton Biekman die doelman van der Kraan op de proef stelde. Het waren de eerste schermutselingen in een wedstrijd waar beide teams afwisselend veelvuldig aan de bal waren.
Gaandeweg de eerste helft nam Ajax wel wat meer initiatief, maar eerst was het Rodney Hofman die in de 23e minuut Dennis van der Kraan weer aardig aan het testen was. Gelukkig stak de Ajax-goalie in prima vorm hedenmiddag.

Klik hier voor meer gratis...

Toch voetbalde Ajax heel brutaal mee, ook al omdat Dovo niet in het ritme kwam. De Amsterdammers waren vlak voor het half uur wel heel dicht bij de openingsgoal, na een prima aktie van Leandro Resida die doelman Kwint onder vuur nam waarna de rebound bijna nog een prooi was voor Siver Abdulrahman.
Heel langzaam naderden we het slot van een verder vlakke eerste helft waar Ajax net voor rust een redelijke kans kreeg maar doelman Kwint was eerder bij de bal dan Leandro Resida. Halverwege de wedstrijd stond het nog steeds 0-0.
Na rust wkwam DOVO iets energieker uit de kleedkamer dan Ajax. Hoewel we niet moeten overdrijven … het niveau bleef laag. Oud-prof Biekman van de thuisclub schreef de eerste grote kans op zijn naam:. Tien minuten na rust ging zijn kopbal naast.
Ajax bleef verder redelijk gemakkelijk op de been, maar kon zoals vaker dit seizoen echter voorin heel weinig potten breken en moest achterin continu op zijn hoede zijn. Zo ook in de 63e minuut toen via de handen van goalie Van der Kraan en de lat een schot van van Rooijen over ging.

Klik hier voor meer gratis...

Dovo had dus in die tweede helft meer controle over de wedstrijd, maar voetbalde zeker niet groots. Wel kreeg de ploeg een kwartier voor tijd twee grote kansen via Dors en Kops. En Ajax dan…het was pijnlijk om te zien hoe krachteloos de voorhoede was, waar de goede wil zeker weer aanwezig was. Deze goede wil werd door invaller Sergio Keizersweerd wel heel letterlijk genomen, want zijn dadendrang werd niet erg op prijs gesteld door scheidsrechter van Waveren en binnen negen minuten na zijn invalbeurt zag Sergio twee keer geel en dus rood.
De resterende zes minuten moest Ajax volhouden met tien man. Dovo probeerde wel van de overtal situatie gebruik te maken, maar de Ajax defensie bleef fier overeind zeker nadat de thuisploeg Ajax een helpende hand toestak door ook een rode kaart te pakken. Marco van Rooyen moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken na een natrappende beweging.

Klik hier voor meer gratis...

Conclusie: een 0-0 eindstand waar beide teams niet veel mee opschoten. Doordat Geinoord won bij Putten belandde Ajax weer op de laatste plek en de schotloosheid bij de Ajax voorwaartsen begint langzamerhand zorgwekkend te worden. In de laatste wedstrijd voor de winterstop a.s. zaterdag thuis tegen Zwaluwen ’30 moet er gewonnen worden, wil Ajax na de winterstop niet aan een hopeloze inhaalrace te zijn veroordeeld. We zullen zien…….

DOVO – Ajax 0-0

Scheidsrechter: A. van Waveren.

Toeschouwers: 500.

Gele kaart: Hofman, Gesgarz (DOVO) Resida, Uhlenbeek, Keizerweerd (Ajax).
Rode kaart: Van Rooijen (DOVO) Keizersweerd (Ajax).

DOVO: Ruizendaal, Kwint, Pieterse, Dreef, Hofman, Klein, Biekman (64. Kops), Van Rooijen, Toonen (87. Kints), Dors, Gesgarz.
Ajax: Van der Kraan, Uhlenbeek, Bruijne, Onclin, Westmaas, Biesot, Abdulrahman, Coronel, Lie-A-Kwie (75. Keizersweerd), Van Baarlen (78. Klokkemeijer), Resida (88. Mohamad).

Adverteren bij Daisycon

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor het verslag op de website van DOVO en hier voor een verslag op Midland FM.

Share