Nipt verlies voor Ajax in Heemskerk

      Reacties uitgeschakeld voor Nipt verlies voor Ajax in Heemskerk

Menig Ajax supporter zal niet bepaald wakker zijn geworden met een gerust voorgevoel, want ondanks de zeldzame overwinning van vorig seizoen (exact een jaar geleden werd het 1-3) vind Ajax meestal zijn Waterloo in het ook dit keer gure Heemskerk.

wedstrijdbeleving door Marcel

Ajax, dat na de overwinning tegen Ter Leede weer opgelucht naar de ranglijst durfde te kijken, begon zeer overtuigend tegen ODIN ‘59. Al in de 4e minuut was Glenn van Zoolingen zeer dreigend met een kopbal na een cornerbal, maar de bal ging ruim een meter naast. De waslijst aan blessuregevallen bij Ajax werd in de 15e minuut weer wat groter toen Marijn Sterk het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Chavez Uitenwerf. De thuisclub, die maar mondjesmaat op de Ajax-helft te vinden was, was in de 19e minuut toch dicht bij de openingstreffer toen Nicky Eekhout met een halve volley de lat raakte. Ajax had het meeste balbezit en domineerde het wedstrijdbeeld, maar moest attent blijven voor het typische ODIN spelletje dat zich kenmerkt door een lange bal naar voren en snel omschakelen. 

Ajax had tot dan toe zijn zaakjes gelukig op orde en was in de 29e minuut wederom via een corner dicht bij de 0-1 toen Jake Wollgarten net naast kopte. Het was niet meer dan logisch geweest als Ajax op voorsprong zou zijn gekomen, want het Amsterdamse spelletje zag er gewoon prima uit en het had niet veel gescheeld of Ricardo Fransberg had dat ook gedaan. Na een listig steekballetje van ex-ODIN speler Mitchel Bormann schoot hij op de attent reagerende doelman Meendering. Toch kreeg Ajax vier minuten voor rust de welbekende Heemskerkse deksel op de neus. Na een afgemeten cornerbal kon Jim Hulleman boven iedereen uitspringen om zo de 1-0 binnen te koppen. Werd het dan weer zo’n wedstrijd ? Het paste totaal in het plaatje van een middagje in Heemskerk, want ondanks een zeer acceptabele eerste helft van Ajax was het de thuisclub die met een brede glimlach de kleedkamers ging opzoeken.

1920odi_aja03.jpg

Na rust kwam het duel maar niet op gang. Ajax wilde wel maar miste het vernuft om openingen te vinden en ODIN bleef geduldig zoeken naar momenten die er steeds meer kwamen. Sietse Brandsma was daar al in de 62e minuut bijna succesvol in, maar zijn kopbal verdween maar net over. De overtuiging die Ajax zo etaleerde in de eerste 45 minuten  verdween steeds meer. Het had het dan nog wel vaak de bal, maar het miste te vaak de creativiteit om het ODIN echt moeilijk te maken. Daartegenover verscheen de thuisclub steeds meer voor het doel van Ruben Zandwijken die in de 77e minuut moest ingrijpen op een dreigend schot van Jim Hulleman. Ajax speelde al zijn troeven uit. Zo werden Ralph Jurka en (al eerder) Koen Blommesteijn gebracht om nog iets te forceren, maar Ajax verzandde te vaak in het rondspelen om zo een ideale situatie te creëren in plaats van dat het ook eens bijvoorbeeld uit de tweede lijn schoot. Zo bleef doelman Meendering eenvoudig op de been en beleefde een relatief rustige middag.

1920odi_aja04.jpg

ODIN had in de 80e minuut de deur definitief in het slot kunnen gooien, maar Jim Hulleman kopte de bal na een corner op de lat en zo kwam het meeste gevaar in deze wedstrijd dus uit dode spelmomenten en dat zei helaas genoeg over het inmiddels matige niveau van deze wedstrijd. In de slotfase was Ajax nog eenmaal zeer dichtbij de gelijkmaker toen Mitchel Bormann in de 84e minuut Ralph Jurka vond, maar zijn inzet kreeg te weinig vaart en richting mee om doelman Meendering te verrassen. Na dik 90 minuten voetbal hadden we toch weer zo’n stereotype wedstrijd tussen ODIN ‘59 en Ajax gezien die, nadat alle plussen en minnen waren geteld, toch verdiend werd gewonnen door de thuisclub. Zullen we de volgende keer dan maar gewoon thuis blijven?

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

ODIN ‘59 – AJAX 1-0 (1-0)
Doelpunt: 42. Jim Hulleman 1-0
Scheidsrechter: de heer N. Tunnissen
Gele kaarten: –
Opstelling ODIN’59: Joost Meendering, Lars Boekel, Dustin Meinders, Ron Scheffer, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Koen Tros, Jim Hulleman, Bas Kansen (69′ Niels Jager), Sietse Brandsma (86’ Milo Cremers), Jayson Halman (62’ Thom de Vries).
Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Jake Wollgarten, Silva da Moiz, Toer Bouwman, Serghino Sanches (62’ Koen Blommestijn) , Marijn Sterk (15’ Chavez Uitenwerf), Mitchel Bormann, Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Romano de Jonge (75’ Ralph Jurka), Jack van Moerkerk. 

MEDIA:
– Klik hier voor een interview met beide trainers na afloop.
– Klik hier voor een verslag uit het Noordhollands dagblad.