Zaterdag 2 wint eenvoudig van Buitenveldert…0-4

Verslag & foto’s: Andre

Op een koud en winderig ,,hockeyveld” aan de zuidas moest Ajax zat 2 het vandaag opnemen tegen het gepromoveerde Buitenveldert. Het was voor Ajax vooraf duidelijk dat het vroeg moest scoren, met de wetenschap dat de veel scorende spits Koen Blommestijn na de tweede helft zijn opwachting moest maken in Heemskerk om aan te sluiten bij Ajax zat 1.

Dat lukte ook, in de vierde minuut gaf de naar rechts uitgeweken Vincenzo Schep een voorzet die bij de eerste paal opduikende Gianni Rellum werd verlengt en simpel binnen getikt (0-1). Dit was een voorbode van het verloop van de eerste helft: in de elfde minuut kon een schot van Koen Blommestijn nog van de lijn gehaald worden gehaald en een afstandsschot van Jay Winter ging rakelings over.

Na een kwartier spelen dribbelde Koen Blommestijn door de verdediging van Buitenveldert en zijn schot verdween in de verre hoek (0-2). Kenneth Dames nam een bal direct op zijn schoen en trof bijna doel. Kaj de Jong slalom de door de defensie en kon tenauwernood gestopt worden. De bal ging via de handen van de keeper en de lat over. Nog voor het rustsignaal dacht Ajax op 0-3 te zijn gekomen, maar de goal van Gianni Rellum werd ten onrechte afgekeurd.

De tweede helft tapte Buitenveldert uit een ander vaatje en ging met drie spitsen spelen. Het was aan de sterk keepende Axel Weitz te danken dat Buitenveldert niet via de gevaarlijke corners tot scoren kon komen. Nat 10 minuten uitgeraasd te zijn nam Ajax weer het spel in handen: Koen Blommestijn gaf in de 55e minuut een voorzet die via een verdediger en Gianni Rellum in het doel verdween (0-3) en direct daarna vertrok de spits naar Ajax zat 1.

Daarna wisselde trainer Detlef le Grand veelvuldig: Niels Zinga verving Koen Blommestijn en Martijn Knippenberg kwam in het veld voor Kenneth Dames. Het was invaller Niels Zinga die direct een voorzet van Kaj de Jong in het verlaten doel kon schieten voor de 0-4. Achterin bij Ajax stond het als een huis: Marinio v/d Vloot en Yarimo Janzen maakten elke aanval onschadelijk. Het laatste kwartier kregen Kik Boluijt, Niels v/d Steen en Nick Klene nog speelminuten en vervingen Bart Akawhakou, Yarimo Janzen en Vincenzo Schep.

Tien minuten voor tijd was het de uitstekende linkerverdediger Bryce Touw die voor Ajax tegen zijn oude vereniging met een snoei hard schot op de binnenkant van de paal schoot en Ajax doelman Axel Weitz moest zich nog éénmaal onderscheiden om de nul te houden. Een prima wedstrijd van Ajax en kon er al met een schuin oog naar de bekerwedstrijd van a.s., maandagavond gekeken worden voor een plaats in de derde ronde van de districtsbeker tegen DVVA.

Opstelling Ajax: Axel Weitz, Kenneth Dames (60 Marthijn knippenberg), Marinio v/d/ Vloot, Yarimo Janzen (75 Niels v/d Steen), Bryce Touw, Bart Akawhakou (70 Kik Boluijt), Vincenzo Schep (80 Nick Klene), Koen Blommestijn (60 Niels Zinga), Gianni Rellum, Kaj de Jong, Jay Winter.

Share