Zaterdag 2 eenvoudig door naar volgende bekerronde

      Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 2 eenvoudig door naar volgende bekerronde

1920dvv_aja_bek02.jpg

Verslag: Rob

Op het veld van JOS/Watergraafsmeer begon Ajax 2 goed aan dit bekerduel met DVVA 4 en al snel kreeg Gianni Rellum de kans om op doel te schieten maar zijn poging ging ruim over. Hierna kenmerkte het spel zich door slordig en chaotisch voetbal van beide kanten waardoor voor de toeschouwers vooralsnog weinig viel te genieten op deze koude winteravond.

1920dvv_aja_bek03.jpg

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg wat meer in haar spel en zagen we de eerste kans toen de spits van DVVA na een vrije trap rakelings over schoot. Als Ajax het tempo wat opvoerde kwamen er echter wel mogelijkheden en aan het einde van de eerste helft kregen Kik Boluijt en Koen Blommestijn schotkansen maar vonden de doelman van DVVA op hun weg.

1920dvv_aja_bek01.jpg

Op slag van rust kwam Ajax toch op voorsprong toen Kaj de Jong in het strafschopgebied werd neergelegd en Koen Blommestijn de gegeven penalty benutte (0-1). Marinio van der Vloot moest geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Kenneth Dames. Zo gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

1920dvv_aja_bek04.jpg

Na de pauze ging Ajax op de ingeslagen weg door en kreeg al snel weer mogelijkheden. Een afstandsschot van Nick Klene ging via de binnenkant van de paal in het doel voor de 0-2. DVVA moest nu nog meer komen en zo kreeg Ajax ruimte waar de snelle Kaj de Jong gebruik van maakte en de keeper kon omspelen (0-3).

1920dvv_aja_bek06.jpg

Goed druk zetten door Niels Zinga zorgde weer voor balbezit en na een fraaie pass op Kaj de Jong kon de rappe buitenspeler z’n tweede van de avond maken (0-4). Vincenzo Schep en Bart Ahakwakou vervingen Niels Zinga en Nick Klene. Een klein kwartier voor het einde zorgde Koen Blommestijn koppend voor de 0-5 en had DVVA definitief de witte vlag gehesen. Kik Boluijt kwam ook nog op het scorebord toen hij zichzelf vrijspeelde en beheerst voor de 0-6 zorgde. Bryce Touw kwam nog in het veld voor Yarimo Janzen. Vlak voor tijd zorgde Gianni Rellum koppend nog voor de 0-7 na een voorzet van Marthijn Knippenberg en zo haalde het elftal van coach Dion Glumac (hij verving de afwezige Detlef le Grand) alsnog eenvoudig de volgende ronde.

1920dvv_aja_bek05.jpg

Opstelling: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Kik Boluijt, Nick Klene, Gianni Rellum, Niels Zinga, Koen Blommestijn, Kaj de Jong.
Wissel: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Bryce Touw, Vincenzo Schep, Bart Ahakwakou.