Zaterdag 2 wint ook laatste duel voor winterstop

1920aja-swi01

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Paul Oudijk begon Ajax 2 vanmiddag aan de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen stadsgenoot Swift 2. Al in de 7e minuut volgde de eerste kans voor Ajax toen Niels Zinga de bal aan Niels van der Steen gaf en de verdediger kon uithalen maar de keeper van Swift wist redding te brengen. De middenmoter uit Amsterdam Zuid liet ook van zich spreken en kwam er af en toe gevaarlijk uit maar vooralsnog Scott van Diggelen op hun weg vond.

1920aja-swi02

Al na 20 minuten moest Swift wisselen toen de spits het veld moest verlaten en zo een gevaarlijke angel uit het spel van de gasten werd gehaald. Ajax maakte meteen gebruik van de overtalsituatie en uit een voorzet van Niels van der Steen wist Gianni Rellum fraai te scoren (1-0). Bijna was hij even later weer succesvol toen hij de diepte in werd gestuurd maar de bal te hard voor zich uit speelde.

1920aja-swi03

Ook Swift dacht een doelpunt gemaakt te hebben, maar de speler die van dichtbij kon intikken stond buitenspel. Tien minuten voor rust werd Kaj de Jong gelanceerd , maar zijn rush werd gestopt door de doelverdediger die goed zijn doel uitkwam. Even later volgde de volgende kans toen eerst Nick Klene tegen de paal schoot en vervolgens Kaj de Jong de lat schampte. Vlak voor de pauze was het alsnog prijs toen Kaj de Jong zichzelf fraai vrij speelde in het strafschopgebied en uit de draai scoorde (2-0).

Na de pauze volgde al snel de mogelijkheid uit een hoekschop om de score te verhogen maar diverse pogingen hadden geen succes. Die kwam even later wel toen Nick Klene uit een rebound na een corner vlak voor het doel kon inkoppen (3-0). Hiermee was het duel in feite beslist en zeker toen Nick Klene na een fraaie combinatie over verschillende schijven met een volley z’n tweede van de middag kon maken (4-0) . Ook Marinio van der Vloot kwam op het scorebord toen de boomlange verdediger bij een hoekschop boven iedereen uittorende en koppend voor de vijfde treffer zorgde.

1920aja-swi04

Coach Detlef Le Grand nam van de gelegenheid gebruik om Kik Boluijt, Marthijn Knippenberg en Bryce Touw speeltijd te gunnen voor Gianni Rellum, Niels van der Steen en Kenneth Dames. Bijna scoorde Marinio van der Vloot nogmaals maar zijn poging kon door de doelman over de lat getikt worden. Inmiddels was de concentratie bij Ajax wat weg en kon Swift in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied zijn maar hield Scott van Diggelen zijn clean sheet en werd zo de wedstrijd overtuigend gewonnen.

Opstelling: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Bart Akahwakou, Gianni Rellum, Vincenzo Schep, Kaj de Jong, Nick Klene, Niels Zinga.
Wissels: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Kik Boluyt.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

De stand bij de winterstop:

Share