voorbeschouwing: DOVO – AJAX

Aanstaande zaterdag speelt Ajax zijn laatste uitwedstrijd van dit jaar. In Veenendaal is DOVO de tegenstander. De week erop komen de Ajacieden nog eenmaal in actie voor de winterstop als het op De Toekomst gastheer is voor de Noordhollandse derby tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn.
Een bezoek aan de “Rooie” zijde van sportpark Panhuis biedt voor Ajax qua resultaat de afgelopen drie ontmoetingen perspektief. Twee keer een gelijkspel (0-0) en een overwinning (1-3) zijn goede cijfers als bezoeker. De seizoenen en situaties zijn echter totaal niet vergelijkbaar en resulaten uit het verleden …..
Dit seizoen draait DOVO vooralsnog stroef hoewel de laatste twee wedstrijden knappe resultaten werden geboekt. Na de zeperd (4-1) bij buurman en aartsrivaal GVVV werd gewonnen van Bennekom (2-1) en afgelopen weekend behaalde DOVO een uiterst knap resultaat in en tegen Spakenburg (1-1). Het moet de ploeg van trainer Ton Verkerk zelfvertrouwen geven in de aanloop naar deze wedstrijd. Verkerk staat overigens op het punt om te vertrekken. Deze week werd bekend dat hij per 1 januari aanstaande aan de slag kan als hoofd opleidingen bij de National Academy of Football in Rusland. De NAF is opgericht door niemand minder dan Guus Hiddink en Roman Abramovitsj. Op enkele details na is alles rond en kan DOVO dus op zoek naar een nieuwe trainer, maar zullen de Veenendalers er alles aan doen om Verkerk een passend afscheid te geven. Ajax kan het gaatje naar DOVO (zes punten) weer kleiner maken door een zege. Makkelijker gezegd dan gedaan want tot nu toe werd slechts 1x gewonnen dit seizoen, namelijk van Geinoord. Enig houvast … het was een uitwedstrijd. Scheidsrechter de heer A.van Waveren uit Bussum fluit om 14.30 uur voor de aftrap.

Share