Bericht uit Barcelona – trainingskamp Zaterdag 2


Ajax zaterdag 2 is donderdag 9 januari vertrokken naar Barcelona voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Bij aankomst in de Catalaanse hoofdstad vertrok het gezelschap per bus naar het hotel. Na de lunch werd er onder een strakblauwe lucht en lenteachtige temperaturen een Padel toernooitje gehouden en na het diner was er een voetbalquiz georganiseerd met hilarische vragen en verrassende antwoorden. Moe maar voldaan werden hierna de kamers opgezocht.

1920zui_aja00.jpg

Vrijdag was er na het ontbijtbuffet een wedstrijdbespreking voor de oefenwedstrijd tegen stadgenoot Zuidoost United. Voorafgaande het vertrek met de bus werden de spelers opgewacht door fans voor foto’s en handtekeningen. Ajax blijft immers Ajax … ook voor fans. De oefenwedstrijd tegen Zuidoost United, dat met een jong team vol talenten bovenaan staat in de 4e klasse, werd geflatteerd verloren met 1-5. Trainer Detlef Le Grand gaf alle spelers voldoende speelminuten om weer in het ritme te komen en conditie op te doen.

Voor zaterdag staat er een strandtraining gepland in de ochtend en in de middag een veldtraining. De dag wordt afgesloten met een diner in het Argentijns restaurant van voormalig Ajax-doelman Alex Sacca nabij de Ramblas. Er zal dan ongetwijfeld, in een goede en gezellige sfeer, worden nagesproken over het fantastisch verlopen trainingskamp georganiseerd door Teamworktravels.

Zondag is het alweer gedaan met de lol en wordt er na het ontbijt weer teruggevlogen naar Amsterdam. Zaterdag 18 januari staat de bekerwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer 2 op het programma.

Tekst en foto’s: André

Share