Monsterzege Zaterdag 2 tegen JOS Watergraafsmeer 2: 1-8

1920jos-aja-bek01

Verslag: Rob

Ajax had in deze bekerwedstrijd vanaf het begin een groot veldoverwicht maar kon vooralsnog nog geen grote kansen afdwingen tegen het verdedigende Jos Watergraafsmeer 2 dat uitkomt in de Zondag Reserve Hoofdklasse. Na iets meer dan een kwartier was het wel raak toen Kaj de Jong aan het einde stond van een vlotlopende aanval en de bal diagonaal in de kruising schoot (0-1).

1920jos-aja-bek02

Bijna viel hierna nog een treffer maar Kaj de Jong en Marinio van der Vloot (2x zelfs) vonden beiden de keeper van de thuisclub in de weg. Vlak voor de pauze was hij echter weer kansloos op een schot van Kaj de Jong die wederom de toeschouwers op de banken bracht met zijn prachtige doelpunt (0-2). Degenen die voortijdig al de warme kantine hadden opgezocht kwamen bedrogen uit want Gianni Rellum zorgde zelfs nog voor de 0-3 na een voorzet van Niels van der Steen.

1920jos-aja-bek03

In de tweede helft ging Ajax verder op de voor rust ingeslagen weg toen de ingevallen Anouar Moussa de kans aan Gianni Rellum gunde die koppend (!) de 0-4 scoorde. Ook keeper Axel Weitz deed nog een duit in het zakje door prima te redden bij een schotpoging dat anders zeker een doelpunt was geworden.

1920jos-aja-bek04

In de 65e minuut was het weer prijs: Anouar Moussa schoot ern vrije trap strak in de hoek, waar het er even op leek dat de doelverdediger van JOS de bal liet glippen (0-5). Vijf minuten later kon het thuispubliek eindelijk juichen toen Axel Weitz werd geklopt met een geplaatst schot (1-5).

1920jos-aja-bek05

Lang konden ze echter niet genieten want weer was Anouar Moussa verantwoordelijk voor de 1-6. Vlak voor tijd zorgden Gianni Rellum (1-7) en Kaj de Jong (1-8) voor het slotaccoord. Zo begon Ajax 2 na het trainingskamp in Barcelona prima aan de tweede seizoenshelft.

1920jos_aja_bek07.jpg

Opstelling: Axel Weitz, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Nick Klene, Gianni Rellum, Bart Ahakwakou, Vincenzo Schep, Tristan Buis, Kaj de Jong.
Wissels: Marthijn Knippenberg, Kik Boluijt, Anouar Moussa, Dion Glumac.

1920jos_aja_bek06.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video’s:

JOS Watergraafsmeer Zon. 2-Ajax Zaterdag 2 (1-8) beker from Ajax Amateurs on Vimeo.

Later meer.

Share