Zaterdag 2 weer koploper na vijfklapper tegen DOVO 2

1920aja-dov01

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag op een ijskoud sportpark De Toekomst DOVO 2 met 5-0 verslagen. Door de zege is Ajax op doelsaldo koploper in de reserve hoofdklasse. ODIN ’59 2 (ook 29 punten uit 13 wedstrijden), IJsselmeervogels 2 (ook 29 uit 13), Argon 2 (26 uit 13) en Volendam 2 (25 uit 13) hijgen in de nek of staan op korte afstand in de tot nu toe spannende competitie.

Verslag: Andre

Ajax zat 2 heeft de 1-8 overwinning in de beker tegen Jos/watergraafsmeer een prima vervolg gegeven in de competitie: tegen DOVO stond er na 90 minuten voetbal 5-0 op het scorebord voor de Ajacieden. De eerste helft zagen de toeschouwers een wervelend Ajax dat zich zelf niet beloonde met doelpunten. Het was Vincenzo Schep die met een afstand schot de Veenendaalse doelman op de proef stelde en de van een blessure teruggekeerde Anouar Moussa zag zijn schot in de muur strandden. Toch kwam Ajax in de 10e minuut aan de leiding: een schot van aanvoerder Nick Klene werd van richting veranderd door een been van een DOVO verdediger (1-0).

Het bleef éénrichtingsverkeer. Een schot van Tristan Buis belandde in het zijnet en een kopbal van Gianni Rellum ging rakelings naast na een uitstekende voorzet van Kenneth Dames. Op slag van rust dacht Ajax op 2-0 te komen: Marinio v/d/ Vloot kwam boven iedereen uit en scoorde met het hoofd, echter de prima fluitende scheidsrechter Ambachtsheer oordeelde anders en keurde de goal wegens duwen af.

De tweede helft was het opnieuw Ajax dat veel druk op de achterhoede van DOVO bleef geven. Een volley van Gianni Rellum ging over en Tristan Buis kwam een teenlengte te kort om de bal bij de eerste paal binnen te tikken.Even later was het wel raak voor de hardwerkende spits: Relum speelde Buis aan en met een draai scoorde de spits de 2-0. Het verzet van DOVO was gebroken en Nick Klene kon zijn 2e goal van de middag op aangeven van Anouar Moussa aantekenen.

1920aja_dov05.jpg

De vierde goal van Ajax was er een met een verguld randje, het was namelijk de 100e goal (!!!) voor Ajax 2 van dit seizoen en werd gemaakt uit een corner van Vincenzo Schep. Tristan Buis kopte de bal hard en hoog in het doel en werd daarna direct gewisseld voor Marthijn Knippenberg. Kik Boluijt en Kaj de Jong kwamen in de 70e minuut Schep en Moussa vervangen. Beide invallers zorgen voor de 5-0: Boluijt scoorde op aangeven van de Jong. De kou kleumende Ajax doelman Axel Weitz moest nog een redding brengen om de nul te behouden
Ajax 2 behoudt door deze zege een gedeelde koppositie op de ranglijst.

1920aja_dov04.jpg

Opstelling Ajax : Weitz, Dames, v/d Vloot, Janzen, v/d Steen (85Touw), Schep (70 Boluijt), Akawhakou, Rellum, Klene, Buis (60Knippenberg), Moussa (70 de Jong).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Share